Girona modifica el pressupost per afrontar l'increment ''estratosfèric'' de les factures de gas

S'havia pressupostat 427.000 euros i ja s'han gastat 1,18 MEUR

L'Ajuntament de Girona ha aprovat tirar endavant una modificació del pressupost per afrontar l'increment "estratosfèric" de les factures de gas en equipaments municipals. Els 427.000 euros que hi havia previstos aquest 2023 s'han superat amb escreix i, a hores d'ara, el consistori ja ha pagat més d'1,18 MEUR en factures; algunes d'elles, de consums de l'any passat.

La modificació del pressupost arriba, precisament, a les portes que l'equip de govern hagi de tancar els comptes per al 2024. No només s'ha fet per afrontar l'increment del preu del gas; també per pagar l'increment del preu de les hores extra a la policia, i per afrontar les indemnitzacions d'aquells treballadors que no han superat el procés per estabilitzar-los la plaça.

La regidora d'Hisenda, Sílvia Aliu, ha tret números per fer evident què suposa l'increment de preus del gas per a les arques municipals. Dels 427.000 euros que s'havien previst aquest any per pagar factures (la mateixa quantitat que el 2022, perquè el pressupost està prorrogat) a hores d'ara s'han pagat 1.187.302,22 euros.

Aliu ha admès que es tracta de xifres "estratosfèriques" i que, d'aquí a què acabi l'any, aquesta quantitat es preveu que augmenti en 100.000 euros més. Són factures que fan referència no només als consums de l'Ajuntament, sinó també al de les escoles i equipaments esportius. A més, la regidora ha concretat que la companyia també els ha facturat aquest any consums corresponents al 2022, "cosa que també ha fet incrementar la xifra".

El punt ha tirat endavant amb els vots a favor de l'equip de govern i del regidor del PP. Jaume Veray ha votat a favor per responsabilitat –"entenc que hi ha coses que s'han de pagar", ha dit- però també ha demanat a Guanyem, Junts i ERC que s'hi facin a l'hora de presentar el pressupost per al 2024. "Entenc que aquests són els perills de no arribar a acords i haver de prorrogar-lo", ha dit en referència a l'anterior equip de govern.

Per la seva banda, el PSC i Vox hi han votat en contra. La regidora socialista Bea Esporrin, en aquest punt, ha dit que no ho podien avalar tenint en compte que van votar en contra dels comptes del 2022 -que més tard es van prorrogar- i ha demanat també a l'equip de govern que treballi per "invertir en renovables". Cosa a la qual la regidora d'Hisenda s'ha avingut.