De fet, el cap de protocol és testimoni clau en tots els casos que s'instrueixen a diferents jutjats de Girona relacionats amb el cas que va acabar amb la dimissió de l'expresident de la Diputació, Jaume Torramadé. Josep Maria Amargant, que continuarà essent cap de protocol perquè és funcionari, ja ha avançat que estudiarà la situació i no descarta emprendre accions legals.
El serial no acaba mai i cada vegada acumula més episodis. Primer, el llavors president de la Diputació, Jaume Torramadé, va denunciar que una assessora de la corporació li feia xantatge. Després, la ja exassessora Minerva Amador va denunciar Torramadé per haver abusat sexualment d'ella durant un sopar d'inici de campanya electoral.
Temps després, Amador denuncia Torramadé per denúncia falsa i surt a llum part de la conversa que la dona va tenir amb el cap de protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, que suposadament -abans de les primeres denúncies- negociava de part de Torramadé per arribar a un acord a canvi de guardar silenci.
L'endemà de la demanda per denúncia falsa, Amargant fa públic que s'està plantejant querellar-se contra Amador per haver-lo gravat sense el seu consentiment i per haver difós part de la conversa.
El 'cas Torramadé' ha viscut un nou episodi aquest divendres. L'equip de govern de la Diputació de Girona, encapçalat pel president Joan Giraut, ha comunicat a Josep Maria Amargant, cap de protocol i personatge gairebé històric de la corporació, que li treuen atribucions. A partir d'ara, ja no serà l'encarregat de les relacions amb els mitjans de comunicació. Amargant ho considera clarament "un càstig" i ja ha anunciat que, per a ell, és gairebé com si li haguessin declarat la guerra.
Tot i que detalla que continuarà essent cap de protocol i que la seva feina no perilla perquè és funcionari, ha anunciat que posarà el cas en mans d'advocats i no descarta presentar alguna demanda per irregularitats laborals.