Girona amplia el servei de Girocleta amb tres nous punts d'estacionament

Estan situats al Mercat del Lleó, a l'avinguda Lluís Pericot i al passeig d'Olot

L'Ajuntament de Girona ha posat en funcionament avui tres estacions noves de Girocleta. Es troben al Mercat del Lleó, al número 48 de l'avinguda Lluís Pericot i al número 53 del passeig d’Olot. Les dues primeres compten amb 24 aparcaments, i la del passeig d'Olot amb 25. A més, també s'han incorporat 40 bicicletes noves al servei.

Cristina Andreu subratlla que, precisament, la Girocleta ha d'ajudar a impulsar la mobilitat sostenible a la ciutat. "Anar augmentant progressivament les parades fins arribar als municipis de l'àrea urbana de Girona mentre, paral·lelament, es va construint una xarxa ciclista segura, són dos elements clau del model de ciutat de futur", assegura la tinenta d'alcaldia.

Amb les tres parades noves, la xarxa de bicicletes públiques de Girona arriba ara als 29 punts d'estacionament repartits a diversos barris de la ciutat. Actualment, sumant-hi les noves, la Girocleta té 340 bicicletes disponibles.

El servei compta amb 4.105 persones usuàries, la xifra més alta registrada d'ençà que es va posar en marxa el 2009. De mitjana, en un dia laborable es fan 2.300 viatges. Les estacions més utilitzades són les que hi ha a la plaça Catalunya, a l'avinguda Ramon Folch i a les estacions de tren i d'autobusos.