Palafrugell imposa una moratòria d'un any per a nous pisos turístics

Juli Fernández assegura que el municipi necessita fer "una profunda reflexió"

Palafrugell (Baix Empordà) suspendrà, per el període d’un any, les llicències a pisos turístics amb l’objectiu de reflexionar sobre la normativa i veure quines limitacions cal aplicar en el municipi.

Així, el municipi es proposa paralitzar la tramitació de noves llicències o modificacions durant un any sobretot al nucli urbà, fet que també permetrà detectar possibles pisos els quals es trobin fora de la normativa vigent.

D’aquesta manera, el Ple municipal del passat dimarts 31 d’octubre va aprovar aquesta moratòria per un any de la llicència als nous pisos turístics i l’ampliació de l’activitat dels existents. La majoria dels partits de l’oposició hi van votar a favor excepte Junts, que es va abstenir.

L’alcalde, Juli Fernández, va esmentar que “Palafrugell necessita fer una profunda reflexió sobre els pisos turístics, i per tant, la moratòria ens permetrà comptar amb un any per prendre les mesures que es considerin oportunes, ja que cal veure com influeixen els pisos turístics en l’actual mancança d’habitatge per a viure-hi i també com afecta al nostre model turístic”.

El mateix alcalde de Palafrugell també va avançar que, dins aquesta reflexió, es plantejaran que en un futur hi hagi barris on no es puguin obrir més pisos turístics. I a aquells on sí que es pugui, s’hi podran establir un percentatges de màxims.

Així, en breu Palafrugell suspendrà, durant un any, la tramitació de nous habitatges d’ús turístic i l’ampliació de l’activitat dels que ja existeixen actualment seguint l’exemple d’altres poblacions i municipis de caràcter turístic que també es troben en un procés de replantejament i reflexió sobre la proliferació que han experimentat en els darrers anys.