Preparen una nova fase d'excavacions i consolidació del castell de Llívia

El projecte es va iniciar el 1994

Els treballs d'excavacions al castell de Llívia (Cerdanya) iniciats el 1994 entraran el mes vinent en una nova fase on es consolidarà el mur septentrional del recinte inferior, conegut com el recinte jussà.

Segons les previsions inicials, els treballs començaran el 2 de novembre amb una durada d'uns 15 dies si la meteorologia, acompanya, i podria ser l'última de les fases del projecte iniciat del 2013.

Aquests van precedir els començats el 1994 quan es va excavar l'àrea del recinte sobirà de la fortificació militar. Del 2013 a l'actualitat, els treballs s'han centrat en el recinte jussà.

La Diputació de Girona ha liderat aquest projecte amb la direcció dels treballs i l'aportació econòmica, any rere any. El cost de les excavacions d'aquesta darrera fase representaran una despesa d'uns 18.000 euros, finançats íntegrament per la institució territorial.

Com ha passat aquests últims anys, l'obra serà dirigida per l'arqueòleg Eduard Sánchez.

L'any passat, que no es va fer excavació en el recinte, els diners de la Diputació de Girona destinats a aquest projecte van servir per a canviar la passarel·la metàl·lica que dona accés a la part més alta del castell.

“El Castell de Llívia s'excava des de fa 28 anys. Malgrat que el turó del castell semblava que havia de donar poques sorpreses arqueològiques, les excavacions d’aquests últims dos o tres anys, dutes a terme per l’arqueòleg Eduard Sánchez, han posat damunt la taula noves hipòtesis i nous replantejaments sobre el castell. Per això, vull recordar la conferència que es va fer l’any 2021, a la sala d’actes del Museu de Llívia, on es va detallar els últims treballs realitzats i els nous supòsits de l’antiga edificació”, ha explicat el director del museu, Gerard Cunill.