Ripoll es queda sense els pisos de Can Guetes per manca de consens polític

La majoria de partits a l'oposició van votar en contra del projecte

La Fundació Eduard Soler, una institució privada sense ànim de lucre de Ripoll, ha decidit cancel·lar la tramitació del projecte de Can Guetes on es preveia la construcció de 39 habitatges -7 de protecció oficial- i una residència amb 18 habitacions i un local a la planta baixa, un soterrani i un garatge-traster.

En un comunicat, lamenten no poder-ho tirar endavant per la "pèrdua d'unanimitat" entre les forces representades a l'Ajuntament de Ripoll. La setmana passada es va fer un ple extraordinari on només van votar-hi a favor Aliança Catalana, que governa en minoria, i Junts. ERC, PSC i CUP hi van votar en contra per falta de concreció del projecte.

"Lamentem constatar que en l'actual clima polític no serà possible fer realitat el projecte contemplat en el conveni, atès que la seva execució requerirà una majoria absoluta que es manifesta inabastable", es diu al comunicat.

La fundació subratlla que els representants municipals presents al patronat -l'alcaldia ostenta la vicepresidència i en l'anterior mandat també hi havia dos regidors de grups a l'oposició- coneixien el projecte des del primer moment.

Es preveia una inversió de 6 MEUR que assumia la fundació mentre que la gestió dels dos edificis quedava en mans de l'Ajuntament de Ripoll per un període de 50 anys, "amb plena llibertat per decidir-ne els usos, criteris i condicions d'adjudicació".

Els 7 pisos de protecció oficial, a més, passaven a ser propietat del consistori. Entre els motius pels quals ERC, PSC i CUP van votar en contra va ser la falta de concreció que, al seu entendre, hi havia entorn del conveni.

Alguns dels partits proposaven esperar a tenir més informes sobre la viabilitat econòmica i l'impacte que tindria aquest projecte a les arques municipals, mentre que Aliança Catalana i la batllessa, Sílvia Orriols, juntament amb Junts defensaven que calia tirar-ho endavant i donar llum verda. Tots els partits van coincidir que Ripoll té una manca d'habitatges, però alguns d'ells dubtaven de la fórmula acordada amb la fundació.

Finalment, el conveni va quedar aprovat per majoria simple per l'absència del regidor d'ERC Roger Bosch, Marian Medel (CUP) i el de Som-hi Ripoll, Joaquim Colomer. Les formacions havien demanat que se celebrés un altre dia -es va fer a les 8 del matí- per poder-hi assistir tots.

La fundació, malgrat tot, assegura que seguirà treballant de forma transversal i en col·laboració amb institucions, principalment amb l'Ajuntament de Ripoll.