Els Mainat obren un restaurant d'alta cuina a Empuriabrava

El Magnífic està liderat pel xef Aniol Pararols format a El Celler de Can Roca

El Magnífic és el nom que Josep Maria Mainat i el seu fill Pol Mainat se submergeixen en el món gastronòmic i hostaler. Situat en el nucli d’Empuriabrava de Castelló d'Empúries (Alt Empordà), l'establiment busca ser un “espai gastronòmic”, un restaurant on la cuina catalana clàssica va de la mà de filigranes i tècniques d'avantguarda.

“Sempre ens ha agradat cuinar i sortir a menjar bé", confessa Pol Mainat. "En la família hem tingut molta cultura gastronòmica. La meva mare cuinava ‘magníficament’. Per això, hem volgut iniciar aquesta aventura, aquest projecte en el qual dipositem tot el nostre esforç i ganes perquè surti bé”.

Per a la seva estrena, els Mainat han triat un local a Empuriabrava, més concretament al carrer Sant Mori 36, “perquè ens sentim molt de l’Empordà i volíem fer-lo aquí”. Un espai amb capacitat per a 45 comensals i set més en la denominada Barra dels 7 Magnífics.

“M'encarrego jo mateix d'anar a buscar el millor producte. Invertim molt temps en això, buscant l’excel·lència. I m'he adonat que és un no parar: buscar, investigar, provar, fins que trobes el que volem oferir a El Magnífic”, apunta Mainat.

Els propietaris s'han envoltat d'un equip jove liderat pel xef Aniol Pararols, format al Celler de Can Roca. Ell s'encarrega de transformar les matèries primeres en plats com els ous ferrats del Pol i l’Aniol, amb tòfona i caviar; o les coliflors amb beixamel, oli de tòfona, xips d’all torrat i cansalada.

També en destaquen el carpaccio d'alvocat amb caviar, salsa mola i gelat de guacamole o el cebiche de gambes amb carabiners, gelat de quicos, moniato i llet de tigre; o el rap a la planxa amb salsa beurre blanca, olivada i verdures.

“Quan el meu pare i jo ens posem a fer alguna cosa junts volem fer-ho molt bé, i ser creatius, perquè ho portem en la sang. Per això, vam decidir anomenar-lo El Magnífic, un nom que ens recorda que no hem d’abaixar mai la guàrdia. Un lloc de reunió per a aquells que volen menjar bé a la Costa Brava”, apunta Pol Mainat.