El segon Figueres de Por congregarà 38 escriptors i il·lustradors a la Cate

S'ha deixat enrere el Castell de Sant Ferran per fer del certamen itinerant

Fins a 38 escriptors i il·lustradors es reuniran a la Cate de Figueres (Alt Empordà) la nit del 31 d'octubre i l'1 de novembre en una segona edició del festival literari Figueres de Por.

Els participants passaran junts la nit de la castanyada a l’ateneu de la ronda rector Arolas, on prendran part en diferents activitats pensades per inspirar-los abans no s’asseguin a escriure i a dibuixar.

El resultat de la vetllada desembocarà en la creació d’una col·lecció de narracions i il·lustracions, que es publicaran l’any vinent i que tindran el fil conductor del terror i la localització en escenaris de Figueres i la comarca.

La xarxa Creàlit, que és qui organitza aquest esdeveniment creatiu, han justificat el canvi d’ubicació -l'any passat va tenir lloc al Castell de Sant Ferran- per la voluntat de fer itinerant el Figueres de Por.

Aquesta trobada s’inspira en la que es va produir l’estiu de 1816 a la Vil·la Diodati, a tocar el llac suïs de Léman, i d’on van sorgir dos clàssics de la literatura de por universal: la novel·la Frankenstein o el Prometeu modern de Mary Shelley i El Vampir de John Polidori.