Desvetllen els projectes guanyadors dels 4rts pressupostos participats de Platja d'Aro

Fins a 386 persones han participat en les votacions

Els resultats finals de les votacions en el marc de la quarta edició dels pressupostos participatius de l’Ajuntament de Castell d’Aro, Platja d’Aro i S’Agaró, han definit les sis propostes que s’inclouran en les inversions municipals de 2024, amb una valoració global de 205.000 euros.

Les opcions escollides són la millora de la Bassa del Dofí a Castell d’Aro (51.000 euros), la millora de l’aparcament de Parc d’Aro i els seus passos a Platja d’Aro (35.000 euros), instal·lació d’un rocòdrom interior al Palau d’Esports i Congressos (20.000 euros), ampliació del parc de Politur a Platja d’Aro (73.000 euros), col·locació de fanals a la zona verda Rosa dels Vents a S’Agaró (8.000 euros) i la millora del parc de socialització per a gossos de l’Av. París a Platja d’Aro (18.000 euros).

Alhora hi ha sis propostes més que no han estat prou votades per ser incloses en la partida global disponible: escultura al giratori del Passeig Ridaura (50.000 euros), cobertura de l’escenari de la Plaça Major (25.000 euros), tòtems i plafons informatius sobre el cinema i les cases de S’Agaró Vell (40.000 euros), aparcaments de patinets i bicicletes elèctriques amb mòdul de carregador (21.000 euros cadascun), construcció d’un parc socialització per a gossos a S’Agaró (40.000 euros). Les 12 propostes a votació eren el resultat de les primeres fases del procés en què la ciutadania, les entitats o les persones vinculades al municipi podien presentar propostes, que un cop avaluades tècnicament es van debatre en tallers participatius de priorització.

Fins diumenge passat 22 d’octubre podien participar-hi tots els empadronats al municipi abans del 30 d’agost d’enguany i amb 14 anys complerts, i com a novetat també les persones titulars i cotitulars d’una segona residència; i escollir a un màxim de tres propostes.

Hi ha participat un global de 386 persones -304 empadronats (2’66% del cens) i 82 de segona residència (0’47% del cens), que han emès un total de 965 vots (cadascú podia triar una, dues o tres opcions). El vot es podia emetre en línia al portal Decidim, a tres punts d’accés públic a internet; i també omplint butlletes en paper i desar-les a les urnes situades també a cinc equipaments municipals.

En la tercera edició dels pressupostos participatius, l’any 2021, es va aprovar i ja s’ha executat la millora del paviment d’accés a la Llar d’Infants de Castell d’Aro (3.500 euros), la regulació del trànsit a la zona de Parc d’Aro II -per incrementar la seguretat i evitar girs no permesos- (2.000); i la instal·lació d’un tendal a la zona de graderia de l’Skate Park (18.000 euros). També es va escollir, però encara no s’ha completat la construcció d’un Pump Track -circuit esportiu per a bicicletes- amb il·luminació al costat de l’Skate Park de Platja d’Aro (150.000 euros), i l’habilitació d’una pista multiesportiva al parc del c/ Roger de Llúria -envoltada d’una tanca i amb un conjunt de porteries i cistelles- (37.000 euros).

En la segona edició, l’any 2019, també es van escollir quatre propostes, totes completades amb un valor final de 176.500 euros: la instal·lació d’un parc infantil al c/ Agaró de S’Agaró; il·luminació amb fanals alimentats amb energia solar del Camí Vell de Santa Cristina d’Aro al Cementiri Vell; millora de la parada d’autobús de l’Av. Castell d’Aro amb el c/ Estrasburg amb la instal·lació d’una marquesina. Darrerament, actualment fase de contractació i amb hi ha prevista la millora de la zona d’exercici físic a l’aire lliure del Passeig Marítim de Platja d’Aro amb nous i més variats aparells i adequant el paviment.

En la primera edició dels pressupostos participatius, l’any 2018, es van escollir quatre accions,  que ja s’han executat, amb un valor global final de 128.505 euros: punt de gir a l’avinguda central de la zona comercial i d’oci Parc d’Aro de Platja d’Aro per evitar infraccions i incrementar la seguretat de l’encreuament; instal·lació d’una coberta a l’entrada de l’escola Vall d’Aro de Castell d’Aro; generació d’una pas segur per creuar l’Avinguda de S’Agaró de Platja d’Aro a l’alçada del riu Ridaura (pas de vianants amb semàfor i construcció d’una escala i una rampa per donar continuïtat al carril bici); i instal·lació d’una font d’aigua al Parc dels Estanys de Platja d’Aro.