Quart subvencionarà la totalitat del servei de teleassistència als seus veïns

L'alcalde diu que es dona així compliment a una promesa electoral

L'Ajuntament de Quart (Gironès) ha anunciat que finançarà la totalitat del servei de teleassistència que el Consorci de Benestar Social del Gironès-Salt ofereix als usuaris empadronats al municipi.

Així ho ha decidit recentment el nou equip de govern amb l’objectiu de continuar reforçant les mesures per tenir cura de les persones grans del poble. Tots els veïns de Quart adherits a aquest servei domiciliari dirigit a persones grans es beneficiaran de la seva gratuïtat.

L’alcalde del municipi, Ferran Rodero, ha destacat que "per nosaltres és molt rellevant oferir a les persones grans totes les facilitats necessàries perquè puguin continuar vivint amb seguretat a les seves llars, el màxim temps possible". A més, ha puntualitzat que "l’atenció i els serveis a les persones grans sempre han estat una de les nostres prioritats. De fet, la subvenció de la totalitat del cost d’aquest servei era un dels punts que duien al nostre programa electoral".

El Servei de Teleassistència és una modalitat d’atenció domiciliària la qual, gràcies a la instal·lació d’un aparell a l’habitatge de l’usuari, ofereix una atenció permanent i a distància, assegurant una resposta immediata en casos d’emergència, simplement prement un botó.

En poden fer ús les persones majors de 75 anys, o els majors d’edat amb certificat de discapacitat expedit per la Generalitat de Catalunya o en el cas que un treballador o treballadora social en valori la necessitat.

La finalitat d’aquest servei és millorar la qualitat de vida d’aquestes persones i retardar la seva estada en centres de dia o residències.