Laboratoris Esteve rebaixa de 225 a 185 els treballadors afectats per l'ERO

Els ajustaments de les condicions laborals de la plantilla permet estalviar 40 acomiadaments

La direcció de Laboratoris Esteve i els representants dels treballadors han arribat a un acord per rebaixar de 225, un 15% de la plantilla, a 185 el nombre d'empleats afectats per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO). Segons l'empresa, aquesta reducció en 40 persones s'ha pogut dur a terme gràcies als ajustaments en les condicions laborals de tots els treballadors de l'empresa i a "l'esforç i voluntat de diàleg" entre les dues parts.

Laboratoris Esteve justifica l'expedient per la necessitat de la "reorganització" de la companyia, amb un redimensionament de l'empresa d'acord amb "la nova realitat del mercat" i per "la posada en marxa d'un nou pla estratègic". Segons explica la companyia en un comunicat, aquestes mesures estan encaminades a "compensar el server impacte de les successives regulacions del sector" i a recuperar "el camí del creixement".

El passat 27 de maig, Laboratoris Esteve, que aglutina l'activitat farmacèutica del grup, va presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectava un màxim de 225 treballadors, un 15% del total de la plantilla de 1.440 empleats. L'ERO havia d'afectar la planta de Martorelles, així com altres centres de la companyia arreu de l'Estat, però no les fàbriques de Celrà i Banyeres del Penedès, que realitzen altres activitats del Grup.

El conjunt del Grup Esteve compta amb gairebé 2.500 treballadors, dels quals el 12% es dedica a activitats d'investigació, i compta amb diverses filials a Europa i Estats Units, així com empreses amb centres productius a Mèxic i la Xina.