El bisbe de Girona promociona el patrimoni cristià entre els turistes

Ha fet una carta en diversos idiomes per oferir-los les parròquies i celebracions religioses

El bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha escrit una carta adreçada als turistes per oferir-los les parròquies i celebracions religioses de les comarques gironines. La carta està en diversos idiomes i es reparteix en esglésies, hotels, càmpings i centres d'informació.

"Els cristians catòlics t'oferim les nostres celebracions i pregàries, si tu també ho ets, perquè a les teves vacances no hi falti aquell que és el nostre Senyor i Salvador", exposa el bisbe a la carta que també anima els visitants a visitar l'ingent patrimoni cristià. Francesc Pardo dedica unes paraules d'agraïment als turistes per haver triat la demarcació de Girona com a destí i haver col·laborat a que es creïn llocs de treball.

Els bisbe de Girona ha aprofitat l'inici de la temporada d'estiu per escriure una carta als turistes que visiten les comarques gironines. Francesc Pardo vol aprofitar l'arribada de nous visitants de vacances per posar en valor el patrimoni cristià de les comarques gironines i d'arreu de Catalunya. A més, també anima els turistes creients a participar de les celebracions i pregàries religioses que fa el Bisbat. La missiva arribarà mans de molts turistes en el seu idioma a través de la distribució que es fa en parròquies i establiments turístics.


"La teva participació ens fa sentir a tots amb més intensitat la catolicitat de la nostra església i la comunió en la mateixa fe", explica el bisbe a la 'Carta als turistes 2013' i afegeix: "A tots els qui ens visiteu, us oferim el nostre afecte i acolliment i, també, la possibilitat de participar de la bellesa del nostre patrimoni cristià: catedral, basíliques, esglésies, obres d'art...".

Així, el bisbe explica als turistes que tenen la possibilitat de consultar el web www.cataloniasacra.cat on trobaran indicacions de rutes que poden fer, amb explicacions dels monuments i obres més interessants que poden visitar. "Hi trobareu rutes del nostre bisbat de Girona i de tots els bisbats de Catalunya", informa el bisbe als turistes i detalla que Catalonia sacra "és un mitja que ajuda a assaborir la bellesa de les obres i a entendre per què foren realitzades i la seva finalitat".

Finalment, el bisbe dedica unes paraules d'agraïments al turistes que, en plena crisi econòmica, han fet "un esforç" per gaudir d'uns dies de vacances a les comarques gironines. "La vostra estada entre nosaltres segur que ha allejat algunes d'aquestes persones sense feina, perquè han tingut l'oportunitat de treballar tot servint-vos aquests dies", agraeix Francesc Pardo que clou la carta amb un consell dedicat als turistes: "Deixeu-vos impressionar per tot el que vegeu i escolteu durant la vostra estada aquí".