La 7a Oncobike recapta 65.000 euros per cobrir la demanda del servei d'estètica oncològica

En l'edició d'enguany a la Vall del Llémena hi ha participat 104 equips en dues rutes

Sant Gregori (Gironès) ha acollit aquest dissabte la 7a edició de la cursa solidària Oncobike que ha aconseguit recaptar 64.658 euros. L'itinerari de les dues distàncies disponibles ha transcorregut íntegrament per la Vall de Llémena, un paratge molt freqüentat pels amants del ciclisme. La sortida s'ha fet de manera conjunta des de l'Espai la Pineda a les vuit del matí.

De la cursa curta, els primers a travessar la línia de meta han estat els membres de Les Formigues Elèctriques (7 hores i 24 minuts), seguits dels Ratpenats de Sant Hilari (7 hores i 40 minuts) i el Club Ciclista Platja d'Aro Masters 50 (8 hores i 20 minuts). Per la seva part, l'equip Justicieros Team ha liderat la classificació de la cursa de 200 quilòmetres amb un temps de 9 hores i 11 minuts.

Els equips aniran arribant al llarg d'aquest dissabte al vespre i s'espera que els últims ho facin pels volts de les dues de la matinada. L'evolució dels equips s'ha pogut seguir minut a minut gràcies al sistema de traçabilitat amb GPS que duien els participants.

Oncobike

L'Oncobike va néixer el 2016 amb, segons l'organització, "l'objectiu d'oferir als amants de la BTT un repte esportiu i solidari de l'estil de l'Oncotrail". Per participar-hi cal formar equips d'entre quatre i sis ciclistes, dels quals sempre n'hi ha d'haver com a mínim dos en ruta.

A més, cada equip ha de fer un donatiu mínim de 500 euros a l'hora d'inscriure's; uns diners que es destinen íntegrament al servei d'Estètica Oncològica Integral que l'Oncolliga ofereix a les persones afectades de càncer.

L'especialista en estètica oncològica Núria Izquierdo és l'encarregada de desenvolupar aquest servei, que està disponible a Girona, Palamós (Baix Empordà), Olot, Campdevànol (Ripollès), Blanes (Selva) i Figueres.

El programa ofereix als pacients sis sessions gratuïtes i individualitzades durant les quals reben tractaments estètics que els ajuden a fer front a efectes secundaris de la quimioteràpia i la radioteràpia. L'any 2022 es van completar 594 sessions a un total de 166 usuaris, xifres que representen un increment del 37% respecte a l'any anterior.

Recaptació

L'Oncobike ha permès recaptar fins al moment prop de 325.000 euros. En les dues primeres edicions, els fons recollits es van destinar a reformar i millorar el confort dels pisos que s'ofereixen com a llar-residència als malalts oncològics i els seus familiars. Des del 2018, la finalitat dels donatius és finançar el servei d'Estètica Oncològica Integral.