La DO Empordà farà un maridatge de vins i monestirs aquest novembre

La iniciativa tindrà lloc els dissabtes amb places limitades

La DO Empordà oferix per quart any la possibilitat de maridar vins amb monestirs de l'Alt Empordà i el Baix Empordà al llarg del mes de novembre, posant de relleu com de ben antic les terres empordaneses van acollir multitud de monestirs i priorats que, durant segles, van escampar el cultiu de la vinya i van anar perfeccionant l’art de transformar el most en vi.

En aquesta quarta edició es podran visitar quatre edificis religiosos de l'Empordà per descobrir el seu passat vitivinícola tot fent un tast dels vins produïts actualment en el seu antic domini.

Les propostes tenen lloc els dissabtes del mes de novembre al Convent de Sant Bartomeu de Bell-lloc a Peralada (4 de novembre); Monestir de Sant Llorenç de Sous d’Albanyà (11 de novembre); Canònica de Santa Maria de Vilabertran (18 de novembre)  i Mas del Vent de Palamós (25 de novembre).

Les visites amb tast permetran per exemple conèixer la relació de les monges de l’Albera amb el vi o els banquets medievals que tenien lloc a la Canònica i quins vins es bevien en aquella època. 

Totes les visites tindran lloc a partir de les 12 del migdia i tindran una durada aproximada de dues hores. L’activitat inclou una visita guiada al recinte i tast de vins. El preu és de 20 euros i les entrades ja es poden comprar al web de la DO Empordà. Les places són limitades.

El cicle està coordinat per les especialistes Clara Poch i Romina Ribera. La iniciativa compta amb la col·laboració de la Ruta del Vi DO Empordà; els ajuntaments d’Albanyà i Peralada; el Patronat del Santuari de la Mare de Déu del Mont; el Centre de Turisme Cultural Sant Domènec, i Brugarol.