Puigdemont es mostra molest per les declaracions de Duran

El batlle assegura que "l'únic camí" que aplana la formació "és el de Catalunya"

Carles Puigdemont s'ha mostrat molest per les crítiques de Duran i Lleida contra CDC però s'ha mostrat convençut que Unió "és un partit de tradició netament catalanista i està honestament bolcat i compromès amb el procés". Així mateix, ha destacat les bones relacions actuals amb els socis d'Unió a Girona.  

Altrament, Puigdemont ha manifestat que no descarta demanar explicacions als Mossos d'Esquadra per les càrregues que hi van haver durant la manifestació contra la presència del Príncep Felip a Girona perquè "sis contusionats és una xifra massa alta pels pocs manifestants que hi havia".  "Si s'ha produït un excés haurem de demanar explicacions al conseller o al director general que toqui", ha afirmat a RAC1  l'alcalde de Girona . 

Tot i això, Puigdemont ha explicat que els mossos "intentaven mantenir el cordó de seguretat i al final va ser forçat" motiu pel qual "la policia va haver de fer servir la força per assegurar que no s'impedís que se celebrés l'acte".

L'alcalde de Girona també ha explicat que no ha tingut l'ocasió de parlar amb el Príncep Felip sobre el procés català tot i que s'ha mostrat convençut que no defugiria la conversa perquè "dedueixo que és una persona que escolta força, posa moltes preguntes i té un català més correcte que la delegada del govern a Catalunya".

Així mateix, ha manifestat que no es va sentit contestat pel Príncep discurs d'inauguració del Fòrum Impulsa perquè ja "duia el discurs escrit i formava part del que creia que havia de dir davant d'un públic llatinoamericà". Per Puigdemont, "la crida a anar units no va ser políticament sinó pel desafiament de les crisi que tenim al davant" i, per això, no li va semblar veure "cap biaix per apostar contra el procés sobiranista de Catalunya". Finalment, Puigdemont ha defensat que el Fòrum Impulsa "és un actiu per la marca Girona i una operació de promoció internacional".