Comença la campanya per eradicar espècies invasores al Cap de Creus

El projecte 'Carpobrotus' es prolongarà tot l'estiu

Com passarà tots els caps de setmana de l'estiu, biòlegs i voluntaris començaran aquest dissabte una nova campanya del projecte 'Carpobrotus' per l'eradicació d'espècies invasores al Cap de Creus, especialment de la planta 'Ungla de gat', una de les més agressives i que ocupa un 10% de la superfície del parc.

El projecte incidirà especialment a la Reserva Natural Integral del Cap de Creus, una de les àrees més emblemàtiques del parc, on els impulsors del projecte organitzaran sortides comentades tots els dissabtes i diumenges amb els voluntaris que vulguin conèixer de prop la rica i amenaçada vegetació autòctona del Cap de Creus, on hi ha més d'un miler d'espècies diferents.

Amb el nom de "Projecte Carpobrotus", BIOSFERA Associació d'Educació Ambiental, amb la col·laboració de la Fundación Biodiversidad del Ministeri d'Agricultura, posarà en marxa a partir del pròxim dia 29 de juny una campanya de voluntariat ambiental per eradicar la flora exòtica invasora que s'estén a la Reserva Natural Integral del Cap de Creus, l'àrea més emblemàtica del parc natural gironí. Aquesta iniciativa compta amb la participació del Parc Natural de Cap de Creus i l'Ajuntament de Cadaqués.

Segons estima BIOSFERA AEA, unes 5 hectàrees d'aquesta zona estan envaïdes per plantes exòtiques entre elles el 'Carpobrotus', coneguda com 'Ungla de gat', una de les més agressives. La proliferació d'aquestes espècies posa en perill la conservació de la flora autòctona del parc. Amb el desenvolupament del "Projecte Carpobrotus", els impulsors del projecte esperen desterrar aquestes espècies vegetals que ja constitueixen el 10 % de la flora del Parc.

Aquest projecte col.laboratiu es prolongarà fins al mes d'octubre. Durant aquest període, els impulsors organitzaran sortides comentades de natura tots els dissabtes i diumenges, i, entre setmana, sortides concertades per a grups d'almenys 10 persones. Durant la jornada els participants descobriran la rica i amenaçada vegetació autòctona del Cap de Creus, on hi ha més d'un miler d'espècies diferents, entre elles alguns endemismes que només es troben al Parc.

A més de gaudir d'una jornada a la zona paisatgísticament més emblemàtica del Parc Natural del Cap de Creus, els voluntaris participaran activament en l'arrencada de la flora invasora. Els organitzadors facilitaran als voluntaris els materials necessaris per a aquesta tasca, així com refrescos, entrepans i fruita. La jornada, amb una durada de 4 hores i mitja, s'inicia a les 9:30 del matí i es prolonga fins les 14:00.