El bosc dels Tres Roures d'Olot té una biodiversitat com la Fageda d'en Jordà

Els experts destaquen la gran quantitat d'aus que hi habiten

Un estudi a tres bandes entre la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l'hospital d'Olot conclou que el bosc urbà dels Tres Roures de la capital de la Garrotxa té una biodiversitat similar a la Fageda d'en Jordà. Un fet destacable perquè es tracta d'un espai molt més petit i integrat en una zona urbanitzada.

Els experts que han realitzat l'estudi destaquen especialment la gran quantitat d'espècies d'aus que habiten al bosc dels Tres Roures i que és molt similar a la que hi ha a la fageda. En aquest sentit, els autors de l'estudi remarquen la importància de cuidar i preservar aquest entorn peculiar i en el que s'hi planten plançons en el marc del projecte 'Un nadó un arbre'.

Aquesta iniciativa de la Unitat de Salut Mediambiental Pediàtrica de l'hospital d'Olot i de l'Agrupació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa permet plantar cada mig anys diversos exemplars de plançons, tants com nadons hagin nascut.

A banda d'avalar la continuïtat d'aquest projecte, el bosc dels Tres Roures també acull altres iniciatives tant per a professionals com per a pacients i familiars. Per exemple, els professionals de rehabilitació i logopèdia, de psicologia o de pediatria utilitzen aquest espai per a la seva assistència diària