Condemnat per abusar sexualment d'una amiga menor mentre feia la migdiada a Sarrià de Ter

Fiscalia, acusació i defensa pacten 2 anys de presó

L'Audiència de Girona ha condemnat a 2 anys de presó un veí de Sarrià de Ter (Gironès) per abusar sexualment d'una amiga menor d'edat mentre feia la migdiada el 4 de juliol del 2020.

L'acusat tenia 27 anys en el moment dels fets i la víctima 17. L'home s'enfrontava inicialment a una condemna de 4 anys però, com que ha reconegut els fets i ha consignat 6.000 euros per a la indemnització, la fiscalia, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord per rebaixar-li la pena.

No entrarà a presó perquè no té antecedents i es compleixen els requisits legals per suspendre l'execució de la condemna. El processat ha reconegut que ell i la víctima van anar a fer la migdiada junts i que, quan la menor estava adormida, li va fer tocaments.

Segons recull l'escrit d'acusació de la fiscalia i l'acusació particular que el processat ha admès, ell i la víctima tenien una "relació molt estreta d'amistat" i, de fet, la menor el considerava "com un germà gran".

El 4 de juliol del 2020 estaven a casa de l'acusat, a Sarrià de Ter, i poc després de les tres de la tarda van anar a la seva habitació per fer la migdiada. Un cop al llit, i quan la noia de 17 anys ja s'havia adormit, el processat "es va aprofitar de la relació d'amistat i de no ser el primer cop que dormien junts al mateix llit" i, segons ha reconegut, li va fer tocaments als genitals, petons i li va introduir els dits a la vagina. La menor es va despertar, es va quedar "bloquejada sense poder dir res" i, fingint que continuava dormint, es va moure per apartar-lo.

Per aquests fets, la fiscalia i l'acusació particular demanaven 4 anys de presó. Com que ho ha reconegut i ha consignat 6.000 euros per fer front a la indemnització, la fiscalia, l'acusació particular i la defensa, encapçalada pel lletrat Sergio Noguero, han arribat a un acord per rebaixar-li la pena aplicant-li l'atenuant de reparació del dany.

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha condemnat l'acusat de viva veu com a autor d'un delicte d'abús sexual amb introducció de membres corporals i li ha imposat 2 anys de presó. El processat no es podrà apropar a menys de 300 metres ni comunicar-se amb la víctima durant un termini de 5 anys.

L'advocat de la defensa ha sol·licitat que se suspengui l'execució de la condemna perquè l'acusat no té antecedents i es compleixen els requisits legals. El tribunal ho ha acceptat. Això vol dir que el condemnat no entrarà a presó amb la condició de no tornar a delinquir en un termini de 4 anys.

La fiscalia i les parts han renunciat a recórrer la sentència, que ja és ferma.