Treball inverteix 300.000 euros per lluitar contra l'atur a Salt i millorar la convivència

La taxa de parats va tocar sostre el passat maig amb un 21,67%

El conveni que han signat Generalitat i ajuntament té com a objectiu lluitar contra l'elevada taxa d'atur que té el municipi, i afavorir la convivència i la cohesió, sobretot després dels incidents racials del passat mes de febrer. Per això, el Departament de Treball invertirà 300.000 euros des d'ara i fins a finals del 2011, que serviran per formalitzar disset contractes.

Gràcies a l'ajuda, es posaran en marxa diferents actuacions centrades en millorar la convivència. Per això, dotze dels beneficiaris faran tasques d'agents cívics o informaran a la població sobre els hàbits d'higiene. A més, també es contractarà un tècnic per impulsar la rehabilitació d'equipaments i espais municipals.

La resta dels contractats, es dedicaran a fer classes a joves amb fracàs escolar o aturats. Entre d'altres, els cursos que s'oferiran els permetran tenir un coneixement bàsic de català, conèixer les tecnologies de la informació o –fins i tot- preparar-se per tenir el carnet de conduir.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha ressaltat que el conveni demostra 'el compromís' del Govern amb Salt 'una població que en els darrers quinze anys ha crescut per sobre de la resta', i que té un alt índex de població immigrada. 'Quan l'atur colpeja, hem de demostrar el nostre compromís', ha ressaltat Serna.

Tant la consellera com l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, han ressaltat que l'acord permet treballar per a l'impuls de la cohesió social al mateix temps que es crea ocupació. 'Salt no es pot desentendre dels seus ciutadans, i com a ajuntament tenim el deure i el compromís de contrarestar i combatre l'estat de desesperació en què es troben moltes famílies arran de la crisi', ha declarat Pineda.

L'atur toca sostre

L'alcaldessa de Salt ha tret xifres per demostrar l'alt índex de desocupació que té el municipi. 'Al mes d'abril, l'atur va tocar sostre amb 3.747 persones sense feina, un 21,67% de la població', ha indicat. Per això, Iolanda Pineda confia que, amb la posada en marxa d'aquestes actuacions, al llarg de l'estiu la situació pugui començar a revertir.

'Durant aquest estiu pot ser plausible que aquesta situació es reverteixi; gràcies al conveni i als plans ocupacionals que hi ha engegats aconseguirem rebaixar aquestes taxes, ni que sigui un xic', ha declarat l'alcaldessa.

En paral•lel al conveni, el Departament de Treball també ha intensificat esforços per proporcionar cursos de formació gratuïts a Salt. Tant és així, que aquest 2010 un total de 1.062 saltencs i saltenques es poden beneficiar d'aquests recursos. La xifra anterior suposa multiplicar per tres l'oferta de l'any passat (en què els beneficiaris dels cursos van ser 345 persones).