Bassols Energia il·lumina l’Empordà Golf amb una instal·lació de plaques solars

El projecte de Planta Fotovoltaica d'Autoconsum té una capacitat de 240 quilowatts pic

Bassols Energia, l'empresa amb seu a la Garrotxa líder en solucions d'energia sostenible, ha anunciat la finalització amb èxit del seu projecte de Planta Fotovoltaica d'Autoconsum (PPA) a l'Empordà Golf, situat a Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Amb una capacitat instal·lada de 240 quilowatts pic (kWp), aquest projecte marca una fita significativa en la cerca de la sostenibilitat i la reducció de la petjada de carboni en la indústria del golf.

El Golf Empordà, reconegut pel seu compromís amb la sostenibilitat ambiental i l'excel·lència en l'esport, ha fet un pas important per a reduir la contaminació en associar-se amb Bassols Energia en aquest projecte emblemàtic

Per aquesta proposta, Bassols Energia ha comptat amb l’empresa Kepton, una companyia especialitzada en solucions i instal·lacions d’energia solar fotovoltaica que dissenya i instal·la sistemes d’energia solar sota els màxims estàndards de qualitat.

També s’ha condicionat la zona d'aparcament per a la instal·lació de pèrgoles per optimitzar la producció i oferir una integració arquitectònica de la solució. Mitjançant la instal·lació de les marquesines amb plaques solars al pàrquing exterior, s’ha buscat oferir dues solucions en una mateixa instal·lació: protegir els vehicles de la radiació solar i a la vegada alimentar tres carregadors per a vehicles elèctrics amb energia 100% renovable.

Tant és, que el disseny del camp fotovoltaic s’ha implantat en les pèrgoles orientades al sud, aconseguint d'aquesta manera que tot el camp fotovoltaic pugui fer coplanar a les pèrgoles mantenint la seva mateixa inclinació i reduint d'aquesta manera la càrrega sobre la mateixa coberta i les corretges d'aquestes.

En aquest projecte Bassols Energia, Empordà Golf i Kepton, han assolit una proposta personalitzada amb l’objectiu de proveir energia renovable i un preu competitiu a llarg termini, fet que permet, amb cap inversió inicial, uns estalvis en els futurs consums energètics.

Aquesta iniciativa no sols beneficiarà a l’Empordà Golf, sinó que també contribuirà al medi ambient en reduir significativament les emissions de carboni i la dependència de fonts d'energia no renovable.