Un home llença gas pebre dins de l'oficina de Correus de Girona i deixa 12 ferits lleus

L'autor dels fets ha repetit l'acció en un altre establiment de la ciutat i els Mossos ho investiguen

ACTUALITZAT 21:35h | L'oficina de Correus situada a l'Avinguda de Ramon Folch I de Girona ha quedat precintada des dels voltants de les sis de la tarda d'avui després que un grup de treballadors i una usuària han començat a sentir molèsties al coll, que els picava, provocant-los tos. 

Eren les 17:58h quan s'ha alertat a la Policia Municipal explicant-los el que estava passant. Els agents en arribar han decidit desallotjar la sucursal i precintar el carrer, fet que ha generat un seguit d'especulacions com ara que es tractava d'un paquet sospitós que contenia una pols blanca que podria ser tòxica. Aquesta és una informació que el cos dels Mossos d'Esquadra ha desmentit segons ha pogut saber El Gerió Digital.

Finalment, el cos policial ha assegurat que les causes de la irritació provenia d'un esprai de gas pebre que un home ha llençat a l'interior de l'oficina i posteriorment ha marxat corrents. Aquest és un fet que els Mossos d'Esquadra han explicat també ha succeït en un establiment de la ciutat al llarg d'avui. La investigació està oberta per tal de detectar a l'autor.

Pel que fa a l'incident a Correus, minuts més tard també han arribat vuit dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, entre ells una Unitat de Riscos Tecnològics (GRIT) juntament amb cinc ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Fins a dotze persones, entre treballadors i usuaris que es trobaven a l'interior de l'oficina han estat atesos pels metges segons han informat del SEM després de patir lleus problemes respiratoris sense que fos necessari realitzar cap trasllat a un centre hospitalari.

L'avinguda no ha quedat tallada al trànsit en aquell punt però sí que ha generat una gran expectació entre vianants i conductors.

Per la seva banda l'alcalde de Girona, Lluc Salellas, explicava davant els mitjans que es desconeixia què havia passat a dins de l'oficina mentre que els Bombers han procedit a analitzar l'interior cercant gasos o altres substàncies sense èxit i els Tedax dels Mossos d'Esquadra s'hi han desplaçat per estudiar les instal·lacions. Finalment cap a les 21:19h els Bombers han procedit a ventilar la sucursal donant així el servei per finalitzat.

  • Lluc Salellas dona les primeres informacions sobre l'incident