Nova agressió d'un intern a funcionaris de la presó de Figueres

UGT diu que cal obrir un mòdul de psiquiatria que està "agafant pols des de fa més de vuit anys"

La UGT denuncia una nova agressió d'un intern a funcionaris de la presó del Puig de les Basses (Alt Empordà). Els fets va passar aquest dissabte quan el pres, "amb recents episodis de violència extrema i agressions a interns i treballadors", va exigir "violentament" anar a infermeria.

Aleshores, es va abraonar sobre els funcionaris i va clavar-los diversos cops de puny. La situació no va anar a més i el personal va aconseguir reduir-lo, tot i que "no va cessar en la seva agressivitat i va continuar amenaçant-los de mort".

Després d'això, se'l va traslladar al mòdul d'aïllament, però, segons denuncia el sindicat, per ordre dels serveis mèdics se'l va portar a infermeria. Des d'UGT consideren que amb aquesta intervenció se'l va "recompensar" per la "brutal agressió".

"Ens sembla menyspreable que l'administració maltracti així els seus treballadors i que propiciï aquest tipus d'agressions, premiant els interns, a més d'enviar-los un missatge d'impunitat", asseguren en un comunicat.

D'altra banda, el sindicat assegura que es tracta d'un intern "psiquiàtric" que està fent vida en un mòdul de règim ordinari i reclama que s'obri el departament de psiquiatria, pendent des de fa més de vuit anys.

"Aquesta obertura donaria cabuda als interns psiquiàtrics, els quals el dia d’avui estan barrejats amb la resta d’interns, i és realment difícil poder tractar-los de manera més individual i especialitzada fora", afirmen. "Com que estan barrejats amb la resta de la població reclusa es generen situacions molt violentes i d’inseguretat, desestabilitzant els mòduls amb tot el que això comporta", afegeixen.

Amb tot, reclamen que la direcció del centre tramiti "amb caràcter urgent" el trasllat del pres a un altre centre per la "impossibilitat de gestionar la seva perillositat manifesta" i que, mentre això no es faci, se l'ubiqui al mòdul d'aïllament.