Una vintena de joves entra per la força a la comissaria de Salt per endur-se un arrestat

El balanç final de l'aldarull ha estat de tres detinguts i set identificats

La Policia Local de Salt ha detingut aquest dissabte a dos quarts de dues de la matinada tres persones per atemptat a agents de l'autoritat i n'ha identificat set més per insults i amenaces després que una vintena de persones hagin accedit per la força a la comissaria conjunta dels Mossos i el cos municipal.

Els fets han tingut lloc quan els Mossos d'Esquadra han portat un home fins a la comissaria conjunta de Salt per comprovar-ne la documentació (en concret, que el passaport que els havia mostrat quan li havien requerit al carrer fos autèntic).

Mentre els agents feien les gestions, ell mateix ha aprofitat per avisar -a través del seu telèfon mòbil- diversos amics dient que se l'havien endut a comissaria. Dos d'ells han accedit a l'interior aprofitant que un altre hi entrava (a la nit, està tancada i per entrar-hi s'ha de trucar el timbre) i han intentat endur-se'l per la força.

Al seu torn, ells també havien fet córrer la veu. Això ha comportat que fins a la comissaria de Salt s'hi desplacés un grup d'uns vint joves, que s'hi han concentrat proferint insults contra els agents. Hi ha hagut empentes i agressions als policies, i un dels agents ha patit ferides lleus.

Per evitar que la situació anés a més, tant els Mossos d'Esquadra com la Policia Local de Salt han hagut de tancar les portes de la comissaria. Als tres que hi havia a l'interior -el del passaport i els altres dos que hi havien entrat- se'ls ha detingut per un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat i desordres públics.

D'altra banda, la policia també ha acabat identificant set dels integrants del grup que s'havia concentrat a l'exterior, proferint insults i causant aldarulls. La Policia Local de Salt s'ha fet càrrec de les diligències del cas i serà qui les instruirà.

El PSC en culpa a ERC

El grup municipal del PSC a Salt ha emès un comunicat on diu lamentar els fets succeïts però en culpa a l'equip de govern d'ERC i en fa responsable. Els socialistes a l'oposició han assegurat que tot plegat és "un reflex de la pèrdua de confiança en els cossos policials que ha anat minant-se durant els últims vuit anys de govern d'ERC a Salt".

Finalment el PSC demana a les "autoritats competents a investigar a fons aquests incidents".