Torna el RE_Palafrugell, l'esdeveniment que posa en valor les iniciatives sostenibles

Es comptarà amb una vintena d’activitats del 20 al 23 d’octubre

La proposta del RE_Palafrugell (Baix Empordà) torna a partir del proper 20 d'octubre. Es tracta d’un esdeveniment creat amb l’objectiu d’oferir un espai de reflexió en l’àmbit professional i de l’oci, des d’on es posin en valor iniciatives sostenibles i locals, que permetin gaudir del territori de manera conscient.

Per segon any consecutiu s’obriran les activitats, el divendres dia 20 al matí, amb una sessió professional que consistirà en una jornada de conferències i debats sobre diferents vessants de la sostenibilitat en l’àmbit de l’arquitectura, el medi ambient, la gastronomia o el turisme.

La jornada estarà organitzada conjuntament entre l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) i el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya a Girona (COAC). D’altra banda, RE_Palafrugell es completa amb el programa carregat d’activitats, dirigit al públic general i que, entre dissabte 21 i diumenge 22, oferirà prop d’una vintena d’activitats per gaudir del municipi.

Es tracta de propostes RE_pensades per mostrar alternatives de fer turisme al municipi de Palafrugell tenint en compte criteris de sostenibilitat, no només ecològica i mediambiental, sinó també en termes socioeconòmics.

Entre totes aquestes activitats de cap de setmana hi destaquen les següents propostes:

Arquivolta Calella de Palafrugell

L’Arquivolta a Calella de Palafrugell s’iniciarà amb una visita guiada a la casa Castanera, ubicada a la zona del Golfet, obra de l’arquitecte Antoni Bonet Castellana, que mostra una manera singular d’organitzar espais domèstics a la costa mediterrània.

Seguidament s’anirà a la zona del Port Bo per conèixer la història dels BCINs que s’hi ubiquen, així com antics tenyidors de xarxes utilitzats pels pescadors de Calella, a Sa Perola i al Restaurant el Salí.

Arquivolta Palafrugell

Es tracta d’una visita guiada a tres espais emblemàtics de Palafrugell, vinculats a l’art i al passat industrial dins el món surer de la vila.

S’iniciarà l’arquivolta amb la visita a l’antiga casa de l’artista italià Tano Pisano, molt arrelat a Palafrugell. Seguidament es visitarà l’antiga fàbrica Bertran i l’espai dels forns, on avui s’hi troba l’Institut Català del Suro.

Es finalitzarà amb una visita a la casa Joan Miquel Avellí, que acull al Fundació Cuixart, actual casa de la família de l’artista Modest Cuixart, que també compta amb el taller on produïa les seves obres.

Espai benestar

Entre les activitats destacades del cap de setmana hi ha les diferents sessions de ioga, amb modalitats tan diferenciades com el ioga facial, el ioga dance flow o el ioga infantil. Per tant, hi ha múltiples possibilitats per descobrir propostes destinades a la millora del benestar emocional i corporal. Tot això serà dissabte des de les 8.30 fins les 14 h a la Platja de Tamariu.

Espai i família

Dins les activitats previstes per a tota la família hi haurà espais destinats per a totes les edats, concentrades dissabte a la tarda a la Platja de Llafranc: espectacle infantil,  taller de manualitats, taller per fe el teu berenar saludable, una gimcana... I s’ofereix servei de bus llançadora amb el Julivia bus entre Palafrugell i Llafranc, perquè les famílies s’hi puguin desplaçar sense necessitat de cotxe.

Altres activitats

Pel que fa a la resta d’activitats, cal destacar la festa del pedal; una jornada de portes obertes als espais culturals; tallers familiars a l’espai Virya Project, l’activitat Llegim i sentim a la Fundació Josep Pla i la xerrada “Viure en plenitud” a càrrec del periodista Gaspar Hernández.

A més, alguns allotjaments del municipi ofereixen un 20% de descompte en les reserves per aquest cap de setmana.

Al web es pot consultar la programació amb totes les activitats que s’ofereixen des del divendres dia 20 fins al diumenge 22 d’octubre.