L'escola Pere Rosselló de Calonge commemora el seu 50è aniversari

Unes 300 persones van participar dissabte passat dels actes organitzats

L'escola Pere Rosselló de Calonge (Baix Empordà) va celebrar dissabte passat els actes de commemoració del 50è aniversari del centre. Durant la tarda es van organitzar activitats obertes als mestres, alumnes, pares i exalumnes.

Mes de 300 persones van assistir per commemorar el mig segle de vida de l’escola, que ho va celebrar amb la descoberta d’una placa commemorativa, una batucada, un pica pica i ball. L’Escola Pere Rosselló porta el nom del qui fou un dels pedagogs més destacats del segle XX.

Pere Rosselló i Blanch va néixer a Calonge el 4 de març de 1897 i va morir a Ginebra el 25 d’agost de 1970. Fill predilecte de Calonge, estudià magisteri a Madrid i amplià estudis a Suïssa el 1919 al costat de Bovet i Claparède.

Durant la dècada dels trenta fou director de la secció de psicologia de l’Instituto de OrientaciónProfesional de Madrid. El 1948 exercí de professor de pedagogia comparada a la Universitat de Ginebra, mentre era membre del secretariat de la UNESCO i de la direcció de l’Oficina Internacional d’Educació de Ginebra.

De la seva obra escrita cal esmentar: Encuesta sobre la inspección escolar (1922), Les précurseurs du B.I.E. (1943) i Teoría de las corrientes educativas (1960).