La 10a Oncotrail ja porta 2.750 inscrits amb prop de 370.000 euros recaptats

El Gerió Digital patrocina l'equip Trail Empordà per segon any consecutiu

Prop de 2.750 persones integrants de 317 equips participaran aquest cap de setmana a la 10a edició de l’Oncotrail, la trail solidària de 100km per equips organitzada per la Fundació Oncolliga Girona amb la col·laboració del Club Atlètic i l’Agrupació Excursionista de Palafrugell on El Gerió Digital patrocina l'equip Trail Empordà per segon any consecutiu.

En aquests moments, quan falten cinc dies per a la cursa, ja hi ha recaptats prop de 370.000 euros, que faran pujar el comptador total d'aquestes deu edicions a més de 2 milions d'euros (MEUR).

Serà la desena edició d'una trail per equips que va ser pionera en aquest format i que s'ha consolidat com un dels esdeveniments esportius i solidaris més esperats del calendari. El repte consisteix a fer 100 km per etapes, en equips d'entre sis i vuit membres que poden anar fent relleus entre ells, si bé sempre n'hi ha d'haver quatre en moviment. 

Per inscriure's, els equips han de fer un donatiu mínim de 1.000 euros a la Fundació Oncolliga Girona, que destina aquests  recursos a millorar el benestar i la qualitat de vida dels malalts de càncer i a finançar projectes de recerca sobre la malaltia.

Voluntariat

L’Oncotrail s’ha consolidat dins del calendari com una de les trails més esperades. Una de les característiques que fan d’aquesta prova un esdeveniment esportiu i solidari únic és que l’organització va íntegrament a càrrec de voluntaris, prop de 600 entre avituallaments i logística, fisioterapeutes, podòlegs, serveis sanitaris, forestals i fotografia.

La plaça de Can Mario de Palafrugell tornarà a ser el punt de sortida de la prova, el dissabte 7 d'octubre a les 9 del matí. El recorregut és circular i està dividit en 10 trams que passen per camins de ronda de la Costa Brava entre la platja de Castell de Palamós i la platja de Pals, així com per corriols interiors i de les Gavarres.

El recorregut es pot fer corrent o caminant i es preveu que els primers classificats aconsegueixin acabar la cursa en un termini d’unes vuit hores, mentre que els darrers podrien arribar a Palafrugell l’endemà diumenge a les dues de la tarda.

El cronometratge es farà per GPS. Cada equip disposarà d'un tracker que haurà d'estar sempre en mans dels membres de l'equip que estiguin en cursa. Als punts de control serà imprescindible passar el tracker als companys que facin el relleu.

D’aquesta manera es podrà fer un seguiment en directe de la cursa sabent en cada moment en quin punt del recorregut es troba cada equip.  L’evolució dels equips es podrà seguir en directe des del web.