La nova proposta familiar del Temporada Alta frega el 'sold out'

S'han venut prop de 3.000 entrades i el Pot Petit qualifiquen l'aposta de ser "important"

La programació de la 32a edició del Temporada Alta continua aquest diumenge, després d'estrenar-se dissabte a la nit amb l'últim concert de la gira de retorn d'Antònia Font. Ho fa amb una proposta familiar que organitza en col·laboració amb El Pot Petit.

Des de les onze del matí i fins a les set de la tarda, el Palau de Fires de Girona acollirà espectacles de música, circ, dansa i fantasia. 'La petiTA' és el primer d'un format que l'organització espera mantenir les pròximes edicions i que, enguany, ha gairebé exhaurit les prop gairebé 3.000 entrades disponibles.

El director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, ha valorat positivament l'èxit de públic i ha dit que l'objectiu és que "les famílies s'ho passin bé".

Per la seva banda, El Pot Petit ha considerat que "és important que el Temporada Alta hagi apostat pels espectacles per infants i els hagi dotat d'una infraestructura com la de la petiTA" perquè, segons ha detallat el personatge de la Jana, "dignifica les funcions per infants que són igual de rellevants que les que es fan per adults".

La petiTA és el resultat de la col·laboració entre un dels grups d'infants més populars del país i el festival Temporada Alta dirigit al "públic del present". "Surt d'una proposta que ens va fer el Temporada Alta i del fet que ens feia molta il·lusió organitzar una jornada d'arts escèniques, on poguéssim programar tot tipus d'espectacles", diu la Jana.

A Girona, hi han dut companyies que han vist i els "agraden, tant de les comarques gironines com d'arreu del territori i internacionals". El Pot Petit ha estat l'encarregat de fer la direcció artística de la petiTA i, com a cap de cartell, estrenarà aquest diumenge a les cinc de la tarda un format especial, interpretant les seves cançons per primera vegada amb una big band amb una trentena de musics sobre l'escenari.

Festival inclusiu

El festival per a infants del Temporada Alta també s'ha organitzat de forma que fos accessible per a tothom. Tots els espectacles compten amb una intèrpret damunt l'escenari que els tradueix al llenguatge de signes. A més, també hi ha disponibles unes motxilles vibratòries i uns sistemes de bucle magnètic perquè aquells infants sords puguin seguir els concerts. El director del Temporada Alta, Salvador Sunyer, diu que "és bàsic i imprescindible que els actes incloguin a tots els ciutadans".

La jornada inclou una desena de propostes des de les onze del matí i tancarà amb el concert d'El Pot Petit a les cinc de la tarda en què en Pau i la Jana actuaran amb la Black Music Big Band. Quan acabi, el que s'ha convertit en un dels grups per mainada més popular del país té reservada una sorpresa final que encara no han volgut desvetllar. L'única pista és que és "una cosa que li agrada molt" a en Pau d'El Pot Petit.

La petiTA

El festival d'un dia per als més menuts ha començat a les onze del matí. Abans de l'obertura de portes, ja s'havia format una llarga cua de famílies a l'accés de la Devesa que estaven impacients per viure en primera persona el nou format infantil del Temporada Alta.

En accedit al recinte, que té una part exterior a part de l'interior del Palau de Fires de Girona, els han rebut amb l'espectacle itinerant 'Rats!' de Campi Qui Pugui. Aquest ha anat seguit de la dansa aèria de les companyia 'Estampades', la dansa urbana dels Brodas Bros amb la proposta 'Hipstory' i els andalusos Vaivén Circo amb Esencial. Al migdia, Tombs Creatius i El Pájaro Jocs han proposat instal·lacions i jocs perquè els infants vagin més "al seu aire". I Marc Serrats, DJ Xerramequ, ha començat a amenitzar la tarda a les dues.

Després de l'hora de dinar, la tarda començarà amb els malabaristes britànics Hands Down Circus i l'espectacle 'Girafes' de Xirriquiteula Teatre per arribar fins a la traca final: un concert d'El Pot Petit amb la Black Music Big Band. Seran una trentena de persones dalt l'escenari en un espectacle de gran format "molt especial" perquè ajunta les cançons que triomfen entre els més petits amb una Big Band. Per cloure la vetllada, el Pot Petit ha preparat una sorpresa de la que no han volgut desvetllar cap detall.