Antònia Font dona el tret de sortida al Temporada Alta amb l'últim concert de la gira de retorn

El grup mallorquí ha anunciat una nova gira de format més reduït durant el 2024

El grup mallorquí Antònia Font ha tancat aquest dissabte la gira de retorn a Girona amb un concert que ha estat el primer de la programació de la 32a edició del Festival Temporada Alta. L'actuació, que ha exhaurit totes les entrades que s'havien posat a la venda, s'ha fet al Palau de Fires i ha estat l'única d'aquesta gira a les comarques gironines.

El retorn del grup s'ha produït després de gairebé deu anys i per presentar el seu darrer disc, 'Un minut estroboscòpica' (Primavera Labels). Durant el concert, els mallorquins han interpretat cançons noves, però també han repassat els èxits de la seva carrera.

A Girona, Antònia Font ha arrencat el multitudinari concert davant de prop de 6.500 espectadors puntualment a dos quarts de deu de la nit. Ho ha fet amb el single del nou dic 'Un minut estroboscòpica', seguit de 'Me sobre paraules' i 'Darrera una revista'. Els mallorquins han interpretat el repertori des d'un gran escenari, amb una proposta de gran format que ha caracteritzat aquesta gira.

La posada en escena s'ha caracteritzat per l'acompanyament a cada cançó per imatges que s'emetien des d'una pantalla led de punta a punta de l'escenari. La decoració al costat dels músics ha estat senzilla amb una desena d'antenes parabòliques.

Segons l'organització, el concert "ha evidenciat que es tracta d'un grup atemporal" amb una música que "captiva diferents generacions". Un fet que s'ha pogut constatar a la pista de ball, on el públic que hi ha assistit era d'edats ben diverses i també procedents d'arreu del territori que feia mesos que havien comprat les entrades.

Els fans, que feia des del 2013 que no veien el grup damunt d'un escenari, no han perdut la connexió amb els mallorquins en cap moment. El concert ha acabat a quarts de dotze de la nit amb les mítiques 'Calgary 88' i 'Viure sense tu'.

L'actuació d'Antònia Font aquest dissabte a la nit ha estat precedit per una actuació de Smoking Bambino, l'alter ego musical del gironí Esteve Saguer (líder del grup The Dirty Club) que aquest 2023 ha presentat el seu primer disc en català, 'Llampigots i Bufandes'.

Tots dos concerts han servit per reactivar el recinte firal de Girona com a espai per actuacions musicals, després de les obres de recuperació de l'espai per a grans concerts.

Gira 2024

Antònia Font ha anunciat una nova gira per teatres i auditoris durant el 2024, amb disset concerts confirmats fins al moment. Les entrades es posaran a la venda el 3 d'octubre a les onze del matí. "És una mica el resultat de tan bé que ha anat la gira de retorn", explica el cantant Pau Debon, que assegura que després del gran format "està bé" oferir una gira "més intimista", que és un format amb el qual sempre s'han sentit "molt a gust".

Pel compositor i guitarrista del grup, Joan Miquel Oliver, la tornada "s'ha fet curta" i el grup vol "passar a una forma més propera amb la gent asseguda". El que tindrà de nou, segons Oliver, serà "el format en si, no pas el repertori".