Augmenta la pressió sobre l'alcalde de Palamós reclamant la seva dimissió

L'oposició prepara un vot de censura mentre les xarxes s'omplen de mems contra Lluís Puig

"En aquesta imatge he pogut detectar que el dia de la sanció jo anava com acompanyant en aquest vehicle". Així confessava el 22 de setembre l'alcalde de Palamós, Lluís Puig (ERC), que era un dels implicats en la polèmica multa per excés de velocitat a un cotxe sense logotipar de la Policia Municipal vuit mesos enrere. Una setmana després d'aquestes declaracions el batlle té un peu i mig fora del consistori.

Malgrat adduir amnèsia fruit d'una "atapeïda agenda", tots els grups a l'oposició tenen la vista posada en el republicà que podria fer front a un vot de censura les properes setmanes. Som-hi, Junts, la CUP i Vox ja preparen aquest escenari que, de moment, té per únic escull saber qui serà el candidat alternatiu que presentaran a l'alcaldia.

La portaveu de Som-hi Palamós, Teresa Ferrés, no es creu la seva versió i l'acusa de mentir. "No pot ser que un alcalde no recordi, no tingui memòria de què feia aquell dia. Potser només per això ja hauria de dimitir. Creiem que com abans prengui la decisió ens ajudarà a tots plegats a governar bé aquest poble", va dir en declaracions a RNE.

L'opinió pública tampoc és gaire favorable a Puig i la seva explicació dels fets. Molts veïns han omplert les xarxes socials amb mems del batlle on han posat la seva cara en cartells de pel·lícules com "Mentider compulsiu" de Jim Carrey o bé en una imatge de "Fast & Furious 5", pistola en mà acompanyat del regidor sancionat, Alfons Bartolomé, entre d'altres fotomuntatges.

Ahir Puig se'l va poder veure amb els agents de la Policia Local durant la celebració de la seva patronal. A l'hora dels parlaments l'alcalde no va fer cap referència a la polèmica, com tampoc la regidora de Seguretat i Mobilitat, Raquel Gallego (PSC), que directament no va intervenir.