La cistelleria contemporània serà el fil conductor de la 25ena Fira del Cistell de Salt

Se celebrarà el 7 i 8 d'octubre

La Fira Internacional del Cistell de Salt celebrarà les seves noces de plata el 7 i 8 d'octubre en una edició especial que compta amb novetats i que manté els principals atractius que l’han portat a ser una fira de referència internacional en l’àmbit cisteller. Aquesta 25èna edició compta amb un nombre rècord d'expositors, molts d'ells assistint per primera vegada a la ciutat-

Per celebrar la fira, i com ja va essent habitual, el Barri Vell s’engalanarà per rebre els visitants, amb els seus patis i balcons decorats gràcies als veïns i a l'associació del barri. L’edició d’enguany comptarà un any més amb la col·laboració d’entitats del municipi, que col·laboraran omplint la fira de música, espectacles, gegants, castells i un munt d’activitats a per a tothom.

La cistelleria contemporània serà el fil conductor d’aquesta edició, que comptarà amb l’exposició a càrrec d'artesans francesos, amb demostracions en directe dels seus artesans i amb la construcció de la peça gegant a càrrec de l’artista del Regne Unit, Lois Walpole, anomenada Aigualejar.

Una altra de les cites imprescindibles de la mostra és el Certamen Internacional de Cistelleria Roser Albó (CICRA) que arriba a la 13a edició i on podrem conèixer les peces participants de la modalitat de cistelleria tradicional i de la modalitat de cistelleria contemporània que aquest any gira al voltant del concepte de ‘Celebració’.

La fira d’enguany comptarà també amb la col·locació de la peça de cistelleria 'Torre Girant' de l’artista Klaus Titze, que servirà com a reconeixement a la celebració d’aquests 25 anys.
L’alcalde de Salt ha manifestat que "volem celebrar aquesta 25ena edició de la fira amb la col.locació de la peça 'Torre Girant' en reconeixement al valor i la importància de la fira per Salt"
Per altra banda, com a novetat, la fira inclourà també un nou espai a l’interior de la fàbrica tèxtil Gassol, i permetrà a tots els visitants de la fira, descobrir aquest espai recentment adquirit per l’Ajuntament de Salt.

Sobre aquest nou espai la regidora de Promoció de la Ciutat, Núria Heras, ha manifestat que "aquest nou espai de la Gassol permetrà, de cares  a futures edicions, plantejar noves propostes que tinguin en compte aquest entorn".