Unes 20.000 persones assisteixen a les terceres Jornades Romanes Blanda-ae

Blanes ha recreat com era la vida a la ciutat durant l'època romana

Blanes (Selva) ha reivindicat aquest cap de setmana, i per tercer any consecutiu, el seu llegat romà recreant com era la seva realitat 2.000 anys enrere en les III Jornades Romanes Blanda-ae.

Segons fonts de l'Ajuntament de Blanes, s'han aplegat unes 20.000 persones que han assistit a les activitats on s'han recreat els costums i tradicions de la societat romana des d'una òptica moderna, barrejant espectacles, animació i celebracions.

L’esdeveniment l’ha organitzat l’Ajuntament de Blanes, principalment a través del Departament de Promoció de la Ciutat i l’Arxiu Municipal, conjuntament amb la Companyia Aestus, la Legió V Macedònica i els Manaies Iuniores de Blanes, Sabors Catalans, Atri Cultura i Patrimoni, i l’Associació Cultural Clan del Cuervo.

Una de les principals novetats i la més ben valorada va ser el nou emplaçament que estrenat per allotjar els espectacles que han configurat la programació d’activitats: l'Espai Arena. Els dos primers anys s’havien fet en dos llocs diferents del Passeig de Mar, però enguany es va decidir traslladar-ho justament al seu costat: a la platja del centre de Blanes.

Així, des del divendres a la tarda i durant tot el cap de setmana, l’Espai Arena ha acollit espectacles com ara ‘Conspiracion: Sang i Arena’ amb gladiadors i noblesa romana, ‘Els Viatges de Dakarai’ amb dansarines, o bé una Exhibició Militar de soldats romans amb la Legio V Macedònica dels Manaies de Blanes.

La nit de dissabte també va acollir l’espectacle de foc i efectes pirotècnics ‘Splendia’ i la tarda de diumenge una altra novetat: ‘Ballem a l’Arena’, amb l’animador Juli.