Captura la màgia en aquests racons fotogènics de Girona

Explora la màgica ciutat amb els seus carrers empedrats, ponts icònics i la bellesa del call

Situada entre els Pirineus i la costa Mediterrània, hi trobem la ciutat de Girona, coneguda també com la ciutat dels quatre rius. La riquesa cultural i històrica que allotgen els seus carrers, així com la increïble oferta gastronòmica i cultural i la diversitat d'activitats a l'aire lliure que es poden fer la converteixen en una de les ciutats amb més encant del sud d'Europa.

Sens dubte, estem davant d'una ciutat que demana ser fotografiada a cada racó, ja que mirem on mirem, trobarem precioses escenes per capturar i que mereixeran ser immortalitzades per sempre a les nostres fotografies. Acompanya'ns per conèixer els recòndits més especials de Girona.

El Barri Vell: l'encant dels carrers empedrats

L'entramat de carrers de pedra que caracteritzen el seu barri, la Catedral, Sant Fèlix, el Pont de Pedra o la Plaça Independència són alguns dels trets més distintius que dibuixen el paisatge d'aquesta captivadora ciutat. El Barri Vell de Girona està delimitat per una muralla de pedra medieval molt ben conservada, on podem accedir fàcilment i ens oferirà unes perfectes vistes panoràmiques per captar amb la nostra càmera. No obstant això, creiem que el veritable encant se sent entre els seus carrers antics que han patit poc el pas dels anys, o que han sabut mantenir la seva essència tot i ser renovats.

Hi trobem edificis emblemàtics com l'edifici de les Àligues, inaugurat com a centre d'estudis al segle XVI i que avui perdura com a facultat de la universitat; o el Pont de Pedra, que emmarca una de les vistes més icòniques i fotografiades de la ciutat: les cases penjants del riu Onyar, amb els tons teula i els balcons preciosos.

La Rambla o el carrer Santa Clara mereixen també una visita, ja que hi trobarem el més pur esperit de la ciutat. Entre les façanes tradicionals i les botiguetes amb encant, trobarem l'oportunitat perfecta per combinar història i fotografia, i molt segurament ens brinden escenes d'allò més creatives per explorar darrere l'objectiu.

La Catedral de Girona: grandesa i detalls

En arribar a Girona, un dels monuments que veurem més ràpidament és la seva estimada i emblemàtica Catedral, a la qual acompanya la seva basílica: Sant Fèlix. Situada al cim de 90 escales, hi ha la catedral amb la nau gòtica més ampla del món. I si bé la nau és gòtica, la capella és romànica i la façana és d'estil barroc, i estem segurs que això la fa encara més estimada pels seus vilatans.

Visitants i locals veuen en aquesta combinació d'estils el pas dels anys, la història de la seva construcció i els esdeveniments que s'esdevenien mentre s'aixecaven les parets. Al seu interior trobarem detalls molt interessants a fotografiar, com les voltes d'arcs diagonals, les columnetes o els vitralls, encara que el seu exterior també és ple de detalls arquitectònics únics que donaran a les nostres fotos una màgia especial. De fet, aquesta catedral és tan impressionant que fins i tot s'hi van gravar escenes de la coneguda sèrie Joc de Trons.

El Pont Eiffel

Com a bona ciutat dels quatre rius, Girona està plena de ponts amb molt d'encant. Si abans hem parlat del Pont de Pedra, probablement el més fotografiat de la ciutat, ara creuarem el Pont Eiffel, i podem afirmar amb força seguretat que li trepitja els talons al primer.

Tal com ens insinua el seu nom, aquest pont va ser obra del mateix Gustave Eiffel, de París, que va dissenyar per a ell una estructura elegant i única, des del qual es poden fer també fotografies de les cases penjants del riu Onyar amb un enquadrament ben diferent. Aquest pont es caracteritza per la seva estructura en color vermellós formada per una gran quantitat de perfils metàl·lics, que acaben formant un tramat de centenars de rombes pels quals podrem capturar una imatge icònica de la Catedral, emmarcada per aquesta estructura tan singular.

El Call de Girona

Al cor del Barri Vell, entre els carrers i carrerons que formen una mena de laberint, podem descobrir a poc a poc Call, els vestigis d'una comunitat jueva més ben conservats d'Europa, i és que pràcticament s'ha mantingut intacte.

És difícil determinar amb exactitud quina zona van abastar els jueus els 500 anys que van viure en aquesta zona, encara que hi ha alguns carrers com el Carrer de la Força, el Carrer Sant Llorenç o el Carrer de Manuel Cúndaro que no deixen lloc per als dubtes. Els carrerons en escala, els túnels de pedra i els Banys Àrabs són probablement els més fotogènics del Call de Girona, encara que els edificis del que havien estat al seu moment les sinagogues, les cases, els forns o els hostals tampoc no tenen cap malbaratament. .

Els Jardins de la Devesa

Ens allunyem una mica del centre històric i cultural de la ciutat per dirigir-nos a un dels jardins més apreciats pels vilatans: els Jardins de la Devesa, on els gironins poden gaudir d'un entorn verd i tranquil a la ciutat. Emmarcat pel riu Ter al nord, l'Onyar a l'est i el Güell a l'oest, aquest parc està caracteritzat pels més de 2500 plataners que donen vida i que formen el que es coneix com el pulmó de la ciutat.

Certament, estem davant d'un passatge on podrem captar la natura i la tranquil·litat en imatges, practicant i experimentant amb la llum que deixen passar els seus alts arbres, el dinamisme de les fonts i els colors vibrants dels seus jardins, semblants als gràfics de Wild Flower de Platin slots online. Amb ells aprendrem a capturar la bellesa de l'aire lliure a través de la nostra càmera.

Conclusions i compartir la màgia

Hem descobert avui una de les ciutats més fotogèniques de la península; amb els colors, els rius, els carrers empedrats i els ponts únics, Girona ens espera per brindar-nos un espectacle visual.

Si visiteu aquesta bonica ciutat, no us oblideu de compartir la màgia de les vostres fotos a xarxes socials per inspirar altres viatgers a gaudir de l'encant dels carrers de Girona.