Arrenca la Sea Otter Europe a Girona amb l'objectiu de repetir els 60.000 visitants

Fins diumenge s'han programat proves i conferències entorn la mobilitat urbana

La setena edició de Sea Otter Europe de Girona ha donat el tret de sortida aquest divendres i fins diumenge es celebrarà a l’entorn del pavelló de Fontajau. Enguany l’organització té una previsió de prop de 6.000 ciclistes que participaran a les diferents proves i confia en assolir la xifra de 60.000 visitants que es va aconseguir l’any passat.

El festival aquest any fa una clara aposta pel segment de la mobilitat urbana, i en la primera jornada ja s’han celebrat les conferències del congrés Sea Otter Connect, una de les novetats d’aquesta edició. Les trobades tenen la voluntat de reunir als professionals del sector, amb la indústria ciclista i les administracions, per debatre sobre el futur de la mobilitat, les tendències del mercat i dels usuaris urbans.

També s’ha estrenat el Mobility European Festival, que agrupa a fabricants, proveïdors i entitats que treballen per a oferir propostes de mobilitat urbana, com a principals actors de la transformació de la mobilitat. Aquest esdeveniment, de moment integrat a Sea Otter Europe, vol ser un catalitzador de les noves necessitats de desplaçar-se per àrees urbanes, de manera sostenible i amigable per a les ciutats.

Al llarg de la primera jornada milers de visitants ja han pogut gaudir de l’ampliada zona d’exposició del festival, que acull les 400 marques internacionals que exposen els seus productes en més de 250 estands de bicis, bicis elèctriques, complements i tecnologia aplicada al ciclisme.

Entre expositors i ciclistes hi haurà participants de més de 80 països, i s’hi han acreditat un centenar de periodistes d’arreu del món, per un esdeveniment internacional que convertirà Girona i la Costa Brava en la capital europea del ciclisme.

La inauguració ha anat a càrrec del vicepresident de la Diputació de Girona, Pau Presas, la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, el vicepresident de la Federació Catalana de ciclisme, Carles Ferrer i el director de Sea Otter Europe, Albert Balcells.

Primers campions

L'alemanya Sofia Wiedenroth de Specialized i un cop més, el francès Jerôme Gilloux de Lapierre Overvolt, han estat els guanyadors de la primera de les dues curses de les World ebike sèries que se celebren durant la Sea Otter Europe Costa Brava Girona by Continental 2023.

D'altra banda, el Short Track de Sea Otter Europe, celebrat durant la tarda, ha estat realment molt emocionant i explosiu, com és habitual en aquest tipus de modalitat. Els guanyadors han estat Sondre Rokke en categoria masculina i Sophie Von Bersword en categoria femenina.

Programació de dissabte

Demà dissabte l’activitat a l’àrea del festival serà frenètica, amb proves tan variades com la Canyon Girona Gravel Ride, les Scott Marathon, les curses infantils de la Super Cup Youth, l’explosivitat de les Eliminator, les nostàlgiques MTB més clàssiques i la segona mànega de la cursa del campionat mundial d’E-Bikes.

També hi haurà exhibicions de trial, sortides ciclistes escolars i la intensa activitat de demobike, amb les bicis que els visitants poden sortir a provar en circuits habilitats.