Tanca Foto Llorca de Sant Feliu de Guíxols després de 40 anys en actiu

El 30 de setembre serà l'últim dia que romandrà obert l'establiment

La botiga de fotografia Foto Llorca de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) tancarà les seves portes definitivament el proper 30 de setembre, posant punt i final a un negoci que s'ha mantingut actiu durant 40 anys.

El negoci actualment està regentat per Martí Bota Torrent, gendre del fotògraf Jaume Llorca amb qui van iniciar plegats una nova etapa el 1983 amb l'obertura de l'establiment, ubicat al carrer Major on anteriorment hi havia l'antiga botiga de Mas Confiter.

Martí Bota, procedent de Llagostera (Gironès), es va casar amb la filla d'en Jaume Llorca, la Pilar, amb qui van tenir dues filles. Inicialment va complementar la feina d’en Jaume fent fotografies de carnet, casaments, esdeveniments, carnavals, entre d'altres. També a la botiga venien rodets, càmeres, accessoris i enviaven els negatius als laboratoris per revelar-los, fins que l’any 1991 varen adquirir la màquina de revelat en una hora que va modernitzar totalment el servei.

En Martí es va especialitzar en l’ús de les noves tecnologies i això permetria oferir nous serveis, essent els primers en disposar d’un fax públic, de passar pel·lícules de diversos formats en vídeo o super-8 a DVD o bé, actualment, a llapis de memòria, a revelar amb arxius subministrats des de dispositius telefònics o informàtics i través de correus electrònics. També van ser pioners en les fotocòpies en blanc i negre, color, ampliacions i escanejat de documents. 

L’establiment, però, també es va convertir en un punt de tertúlies amb personatges ganxons molt carismàtics com ara en Tiri de la pensió, Jaume Provensal, Josep Granolleras,  Gavi Dalmau, Pere Ibáñez, Albert Gironès, Jaume Salgas, Santiago Aragonès, Salvador Soler, Àngel Ballesteros, Pere Prats o en Pere Blanc, entre altres.

La mort d’en Jaume en ple confinament, el 16 de maig de 2020, va deixar un notable buit en l’ambient de l’establiment. En Martí ha continuat oferint servei als seus clients però té intenció de jubilar-se i dedicar-se a d'altres aficions com la música, ja que fou un dels integrants de l’Atlàntida, La Principal de Llagostera, la Big Band de Girona i va fer col·laboracions puntuals amb les cobles Ciutat de Girona, Vila de Blanes i Foment de la sardana entre altres, tocant el trombó de vares i el fiscorn.