Lloret de Mar inaugura el nou tram del camí de ronda entre les platges de Lloret i Fenals

El nou traçat amb dinou miradors i diverses passarel·les ha costat 860.000 euros

L'Ajuntament de Lloret de Mar (Selva) ha inaugurat aquest divendres el nou tram del camí de ronda que uneix les platges de Lloret i Fenals. Es tracta dels darrers 100 metres d'un projecte que culmina amb prop de 1.310 metres de traçat, dinou miradors i diverses passarel·les que ofereixen vistes panoràmiques sobre el litoral.

L'alcalde de Lloret de Mar, Adrià Lamelas, ha explicat que aquesta actuació "permet continuar creant aquest camí de ronda, que sens dubte és un atractiu impressionant".

Lamelas està convençut que, a més, que el nou traçat "amplia l'oferta al municipi d'esport, natura, convivència i turística perquè en gaudeixin veïns i turistes". Les obres han costat prop de 860.000 euros, sense tenir en compte les expropiacions.

El nou tram del camí de ronda, construït entre les platges de Fenals i Lloret de Mar al municipi, s'obrirà al públic per primera vegada aquest diumenge coincidint amb la Marxa de les Platges. És una iniciativa que enllaça a peu les cinc platges del municipi en un recorregut d'uns 11 quilòmetres i a la que enguany participaran al voltant de 800 persones.

Camí de ronda entre Lloret i Fenals

L'enllaç del camí de ronda entre la platja de Lloret i Fenals es va iniciar l'any 2021 i s’ha anat desenvolupant per fases. En un inici, es van executar els primers dos trams que enllacen des de la Roca d'en Maig fins al Castell de Sant Joan, passant per Cala Banys. I a finals de l'any passat, es va obrir el tercer tram que enllaçava la Platja de Fenals i el Castell de Sant Joan.

Aquest 2023, s'han executat els darrers 100 metres que, segons ha detallat l'Ajuntament, eren "d'alta complexitat" per trobar-se just a sota del Castell de Sant Joan que ha requerit la participació d'una empresa de construcció especialitzada en treballs verticals. Aquesta última actuació ha permès enllaçar els tres trams previs.

Per recórrer els 1.300 metres totals del nou tram del camí de ronda, es calcula que es necessita gairebé mitja hora amb pujades i baixades a primera línia del litoral lloretenc.

Lamelas ha detallat que el projecte s'ha fet amb la intenció de "respectar el medi ambient i el paisatge". Per això, s'ha optat per fer el camí de sauló i col·locar-hi baranes de ferro rovellat que s'integren amb els colors de l'entorn. "Crec que ho hem aconseguit que quedi integrat", ha dit el batlle.

Voluntat de continuar ampliant el camí

La voluntat de l'Ajuntament, segons ha detallat Lamelas, és la de "seguir ampliant" el camí de ronda perquè tota la costa del municipi es pugui recorre a peu arran de mar. En aquesta línia, s'ha mostrat satisfet perquè la nova actuació "permet continuar ampliant l'oferta" de Lloret "tant per veïns i veïnes com per turistes".

El camí de ronda Lloret-Fenals és un dels projectes inclosos en el Pla de Reconversió Turística de Lloret de Mar i ha estat finançat a través del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Lloret de Mar, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona i la Mesa Empresarial.