Temporada Alta i El Pot Petit reivindiquen els espectacles familiars amb una jornada temàtica

'La PetiTA' inclou llenguatge de signes i motxilles vibratòries

Temporada Alta i El Pot Petit s'han aliat per reivindicar els espectacles familiars amb una jornada de música, circ, dansa i molta fantasia que es farà l'1 d'octubre al Palau Firal de Girona. 'La PetiTA' neix amb la voluntat de continuar en properes edicions.

Fins al moment, han venut més de 1.400 entrades i l'aforament és d'entre 2.000 i 2.500 persones. La jornada, que inclou una desena de propostes, començarà a les onze del matí i el tancament serà a les cinc de la tarda amb un concert molt especial d'El Pot Petit perquè en Pau i la Jana actuaran amb la Black Music Big Band.

Just després, hi haurà una sorpresa final que encara no han volgut desvetllar. L'única pista és que és "una cosa que li agrada molt" a en Pau d'El Pot Petit.

El Pot Petit encapçalarà el cartell d’artistes de la jornada presentant un gran concert ampliant la seva formació musical amb la Black Music Big Band per repassar els seus temes. També hi actuaran Brodas Bros, que portaran la dansa urbana, el circ murcià Vaivén Circo amb el seu espectacle Esencial que s’està representant a tot el món, la música de DJ Xerramequ, la presència internacional dels malabaristes Hands Down Circus, la dansa vertical de les gironines Les Estampades, les instal·lacions de El Pajaro Jocs i de Tombs Creatius, les Girafes de Xirriquiteula Teatre i les rates gegants de Campi qui Pugui amb el seu espectacle Rats.

Espectacles familiars

La programació d’espectacles pensats per gaudir tota la família, des de petits a grans, pretén fomentar que l’experiència d’anar al teatre pugui ser intergeneracional. A més de la formació, viure amb normalitat l’activitat artística amb la família és una de les millors formes d’anar encara més al festival i acostar-los al món de l’escena.

És per això que en aquesta edició s’han programat nou espectacles familiars, entre els quals hi ha quatre estrenes. Es tracta de la nova proposta de la Cia. Ninnus amb Cascai Teatre titulada Juguem?, amb cançons dels Beatles i El llibre de la selva; de l’espectacle de clown Com els pingüins que presenta La Bleda; la història d’una nina d’una capsa de música que no sona que signa Orelles de Xocolata i es titula On/Off; i finalment Madame Luimère, l’espectacle de màgia de Faló Garcia i La Menuda Produccions. 

Temporada Alta també ha programat Sense lluna de Samfaina de Colors, Somiant el carnaval dels animals de Títeres Etcétera, Sopa de pedres d’Engruna Teatre, Cometade Roser López Espinosa i Jo soc d’aquí de Roseland Musical. 

La programació familiar es complementa amb una selecció d’espectacles recomanats per a veure amb tota la família. Aquests són el muntatge de carrer Face T(W)O de la companyia alemanya PanOptikum, l’espectacle Un tal Quixot dels gironins Cascai Teatre i la proposta de màgia inspirada en les antigues tècniques de capsa màgica El caçador d’imatges de Sergi Buka. També en forma part l’única producció circense de l’edició, Carrousel des Moutons, l’espectacle musical i poètic de la companyia francesa D’Irque & Fien que fa més de 10 anys que volta pel món.