Figueres millora la seguretat de ciclistes i vianants a la carretera del Far

L'actuació costarà 325.000 euros i durarà quatres mesos

L’Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha iniciat aquest mes de setembre les obres per a l’adequació de la seguretat dels vianants i bicicletes a la carretera del Far. Aquest ramal, que uneix les voreres del Passeig del Cementiri amb les voreres de la ronda Sud del Recinte Firal no tenia fins ara un itinerari segur per a vianants i bicicletes, tampoc era accessible ni il·luminat.

La creació d’aquest itinerari segur i accessible donarà resposta a aquesta mancança, unint els dos extrems, des de la placeta del Cementiri fins la vorera per a vinanats i bicicletes de la Ronda Sud al recinte Firal.

Les obres es divideixen en diferents trams i l’actuació, que suposa una inversió de 324.833 euros, té un termini d’execució de quatre mesos.

Aquestes obres d’adequació formen part del projecte global europeu Bicitranscat Poctefa per al desenvolupament d’un eix de mobilitat sostenible transfronterer i té com objectiu unir les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d’un eix ciclable interconnectat.

L’agost de 2017, la Comissió Europea va aprovar el programa. A Figueres, es proposa un traçat de la ruta ciclista que connecta el camí de Caboques de Vilabertran amb el camí del Manol a El Far d'Empordà, passant per l´Estació de tren.

El projecte Bicitranscat té com a objectiu el desenvolupament d'un nou eix litoral de mobilitat sostenible transfronterer estructurat al voltant de la ruta ciclista d'interès europeu EuroVelo 8 "La Ruta de la Mediterrània (Cadis-Atenes)".

Aquest projecte compleix així amb les altes expectatives dels turistes itinerants, turistes amb residència fixa i població local. BICITRANSCAT unirà les principals destinacions turístiques de Girona i els Pirineus Orientals a través d'un eix ciclable interconnectat a diferents maneres el transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible i permetent una variant costanera que suposa una alternativa a les carreteres sovint saturades els mesos estivals.

Té un pressupost de 4.689.269,25 d'euros cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional mitjançant el Programa Interreg V-A A la comarca de l’Alt Empordà, es centra en trobar una connexió ciclable/sostenible que uneixi les localitats de Figueres, Roses i Vilajuïga.

Aquest projecte de Bicitranscat connectarà amb el traçat que construirà la Direcció General d'Infraestrcutures de Mobilitat, la “Millora local, Via Verda a l´entorn de la carretera C-31, del punt quilomètric 0+750 de la GIV-6228 ( el Pont del Príncep) al punt quilomètric 1+250 de la carretera GIV-6211 (connexió amb l'itinerari del riu Manol) Tram Vilamalla-Figueres”.