Detingut el responsable d'un cultiu de marihuana valorat amb 420.000 euros a Terrades

L'home també està acusat d'atemptar contra els Mossos i un delicte de trencament de condemna

Agents dels Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Figueres (Alt Empordà) van detenir el dia 14 de setembre, a Terrades (Alt Empordà), un home de 43 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i un delicte de trencament de condemna.

El dia 13 de setembre, agents de seguretat ciutadana d’aquesta comissaria, van localitzar un cultiu exterior de marihuana a la llera del Torrent de les Fontanilles, prop de la GI-510 a la població de Terrades.

L’endemà, a primera hora del matí, es va establir un dispositiu per desmantellar la plantació en què van participar agents de la unitat d’investigació i de seguretat ciutadana. Els agents van sorprendre als dos responsables treballant en el cultiu.

Els mossos van arrestar a un dels dos homes per un delicte contra la salut pública. Durant la detenció els va amenaçar amb una defensa extensible i, a més, tenia vigent una ordre judicial de prohibició de portar armes. Per aquest motiu, també se l’acusa d’un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i un delicte de trencament de condemna.

El segon autor va fugir mentre esgrimia un fusell de pesca. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. La plantació estava dividida en dos nivells i els mossos van intervenir 160 plantes cabdellades. El valor de la substància intervinguda en el mercat il·lícit és de 419.877 euros.

El detingut va passar el dia 15 de setembre a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Figueres.