Ocupacions del 70% a la Costa Brava aquest cap de setmana de Sant Joan

El turisme rural se situa al 90%

El cap de setmana de Sant Joan es presenta amb bones perspectives a les comarques gironines per al sector turístic. Segons la Federació d'Hostaleria, la previsió d'ocupació a les zones de costa supera el 70%. Així, a la Costa Brava Centre s'espera superar el 70%, pel 80% a la poblacions costaneres de la comarca de la Selva, i un 65% a l'Alt Empordà.

Pel que fa a les comarques d'interior, les previsions apunten superar el 55% a la Garrotxa, igualar aquesta xifra a la Selva Interior, i fregar el 60% d'ocupació a la ciutat de Girona.

Xifres similars s'esperen a les zones de muntanya amb una previsió del 50% a la Cerdanya i del 55% al Ripollès.

En general, la federació espera que la majoria d'estades sigui d'entre dues i tres nits seguint la tendència apuntada durant tot l'any. El perfil del turista esperat és el de parelles i famílies amb fills provinents majoritàriament de l'àrea de Barcelona, França i de la resta de l'Estat.

Sobre el preu de les habitacions, el gremi xifra en uns 85 euros la tarifa mitjana per habitació amb esmorzar inclòs. Una xifra a la que s'ha arribat per un descens de preus generalitzat davant el context de crisi econòmica malgrat que molts establiments també han mantingut les tarifes.

El turisme rural frega la plena ocupació

Pel que fa al turisme rural, la previsions per aquest pont de Sant Joan són bones ja que tant les comarques costaneres com les d'interior i muntanya han arribat a un 90% de reserves. Tot i això, des de l'Associació de Turisme Rural apunten a que els visitants cada cop redueixen més les seves estades de tres a dues nits. El president de l'associació, Ramon Corominas, detalla que el lloguer de la casa sencera mostra un índex de reserves lleugerament superior a la segona modalitat que ofereix el sector, el lloguer d'habitacions. "Esperem que això s'equilibri amb les reserves d'última hora, que són la tònica d'aquests últims anys", explica.

Corominas ressalta que el bon temps d'aquests últimes setmanes ha incentivat el volum de reserves que es troba similar a anys anteriors. Des de l'associació destaquen que la majoria dels visitants que s'aproparan aquests dies a la demarcació de Girona són turistes de les comarques barcelonines i l'àrea metropolitana de Barcelona.

Pel que fa al nivell de reserves per a la temporada estiuenca, les xifres es mantenen més baixes que ara fa un any. Les comarques costaneres, especialment l'Alt i el baix Empordà, tenen els índex de reserves més elevats que roden el 70% al juliol i el 80% a l'agost. Les comarques d'interior i muntanya es mantenen en percentatges inferiors entre el 50% i el 70%. El president de l'associació subratlla que els establiments que mantenen bons nivells d'ocupació ho estan aconseguint gràcies al públic estranger provinent de França i Anglaterra.