Pere Ayach, nou president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols

Pren el relleu d'Eduard Bosch, al capdavant els darrers quatre anys

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) ha renovat el seu Ple en el decurs d’una sessió constitutiva celebrada aquest divendres al migdia. Aquest ha elegit a Pere Ayach Costa com a nou president, per unanimitat. 

El nou president, fins ara vocal i especialitzat en el sector del transport, assumeix el relleu d’Eduard Bosch, del sector industrial alimentari. Per Bosch, a l’hora de fer balanç del seu mandat, ha subratllat que “durant aquests 4 anys ha refet Ponts, tant amb les institucions com amb el teixit empresarial, sobretot arran de la Covid-19, quan van haver de fer costat a molts negocis i van habilitar el distintiu Punt Blanc”.

El president sortint ha agraït el suport obtingut per part de tots els membres del seu comitè executiu i del Ple que ha presidit, i a les empreses i a les institucions la complicitat obtinguda. De cara al futur, Bosch s’ha mostrat “satisfet per compartir plegats l’inici d’una nova etapa de la nostra estimada Cambra, a la qual continuaré donant suport i fent costat als nous reptes de l’entitat, des de la meva nova responsabilitat, al costat del nou president, com a vicepresident del Comitè Executiu”.

Ayach, fins ara vocal, ha estat un puntal de la Cambra de Sant Feliu de Guíxols, al capdavant de les comissions d’infraestructures. En el seu discurs, ha agraït la confiança del Ple, que combina “tradició i modernitat, amb un bon equilibri entre persones que repeteixen i les que en formen part per primera vegada”.

El nou president ha avançat que, entre els reptes que se li presenten a la Cambra hi ha “els de fer front als canvis econòmics constants i accelerats, amb el compromís d’estar al costat i ser útil al nostre teixit empresarial per adaptar-se i superar aquests canvis i aprofitar-los per enfortir-se”.

Per Ayach, “resulta fonamental reforçar el nostre paper cameral per convertir-nos en un interlocutor, cada vegada més imprescindible entre les empreses i les administracions, allà on es prenen les decisions que ens afecten a tots, així com treballar per avançar en la professionalització del capital humà de les empreses, del sector que siguin, ja que aquesta és avui, al meu entendre, una necessitat generalitzada. En aquest sentit, volem treballar perquè les nostres empreses puguin competir en qualitat i en formació, posant l’accent en la formació professional, amb la qual la Cambra sempre hi ha estat estretament vinculada”. El nou president ha tingut paraules cap a la indústria, el comerç, el turisme i els serveis i les infraestructures “que formaran part de la nostra agenda” i ha fet una crida a les administracions públiques “perquè comptin amb la Cambra a l’hora de prendre decisions que ens afecten a tots”.

Després de l’acte, s’ha celebrat un dinar on hi han assistit els membres del Ple, els alcaldes de les poblacions que representa la Cambra i diverses autoritats com el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el president del Consell General de Cambres, Jaume Fàbregas; el president del Consell Comarcal de La Selva, Martí Pujals; el president de la FOEG, Ernest Plana; el representant de CORVE, Quim Casas i el president de la PIMEC a Girona, Pere Cornellà, entre altres.