Els Mossos d’Esquadra incorporen 78 nous agents a les comarques gironines

La Generalitat reforça la proximitat del cos policial amb la ciutadania arreu de Catalunya amb 762 efectius més

La Regió Policial de Girona compta des de fa uns dies amb 78 agents nous del cos de Mossos d’Esquadra. Destaquen els 13 efectius que s’incorporen a la ciutat de Girona, 10 a Figueres, 10 de la Jonquera o 8 a Blanes. També es destaquen 7 nous agents a Santa Coloma de Farners, 6 a Ripoll, 6 a la Bisbal d’Empordà, 5 a Olot, 4 a Sant Feliu de Guíxols, 3 a Banyoles, 3 a Salt, 2 a Roses i un agent a L’Escala.

Per comarques, a Alt Empordà s’hi afegeixen 23 nous agents, 16 nous al Gironès, 15 a la Selva, 10 al Baix Empordà, 6 al Ripollès, 5 a la Garrotxa i 3 al Pla de l’Estany.

En total, 762 nous agents, que s’han incorporat al cos en període de pràctiques, patrullaran a partir d’ara arreu de Catalunya.

Policia de proximitat

L’objectiu, segons el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, és reforçar la proximitat amb la ciutadania, amb l’horitzó situat l’any 2030, quan es pretén assolir una plantilla de 22.000 efectius.

“L’aposta d’aquest Govern, des del primer dia, passa per un model de seguretat entès des de la proximitat”, afirma el conseller Elena. “Necessitem que els nostres cossos policials estiguin connectats amb la realitat i les necessitats de la gent. I això passa inevitablement per ser-hi a prop, perquè la seguretat, a més de garantir el compliment de la llei, també és acompanyar, protegir i servir la ciutadania, sent a prop d’on passen les coses”, afegeix.

Gairebé el 40% de les noves incorporacions són dones

De les 762 noves incorporacions d’agents, un 38,5% són dones. Pel conseller Joan Ignasi Elena, “és un fet molt rellevant, perquè fa possible que els nostres cossos de seguretat i emergències s’assemblin cada cop més a la nostra societat. I això vol dir que tenim una policia millor”. D’altra banda, la mitjana d’edat dels nous policies se situa al voltant dels 28 anys i un 43% tenen estudis universitaris o superiors.

La Generalitat està ampliant el sostre de plantilla de Mossos arreu de Catalunya a través de convocatòries de places anuals de 850 places. El titular d’Interior subratlla que amb la nova convocatòria que va sortir tot just aquesta setmana, enguany s’han convocat 1700 places. I afirma “perquè sí, necessitem més agents. Cal més presència de mossos i mosses arreu del territori”.