Disminueixen un 4,3% el nombre de delictes penals ocorreguts a Lloret de Mar en un any

Des de l'entrada en vigor de l'ordenança de civisme han augmentat les denúncies administratives

Lloret de Mar ha registrat una caiguda del 4,3% dels fets i delictes penals que han ocorregut al poble en comparació amb l'any passat. Des de l'entrada en vigor de l'ordenança de civisme, el passat 6 de juny del 2012, s'ha notat un augment en l'àmbit de les denúncies de caràcter administratiu. Aquestes dades es van donar a conèixer durant la Junta de Seguretat Local de Lloret de Mar on també es va destacar que, durant tot el 2012, havien disminuït un 2,6% el nombre de delictes i un 6,5% les faltes respecte al 2011.

La reunió també va servir per coordinar les tasques dels cossos de seguretat de cara a aquesta temporada d'estiu i trobar estratègies per anticipar-se als incidents. Aquestes dades es van posar sobre la taula ahir, dimecres, durant la celebració de la Junta Local de Seguretat de Lloret de Mar que va comptar amb la presència de l'alcalde del municipi, Romà Codina, el director dels Serveis Territorials del Departament d'Interior a Girona, Albert Ballesta, el regidor de Governació del poble, Jordi Martínez, i els màxims responsables dels cossos de seguretat pública de la Policia Local, els Mossos d'Esquadra, la policia espanyola i la Guàrdia Civil.

El regidor de Lloret de Mar va ressaltar que des de l'entrada en vigor de la nova ordenança de civisme i convivència - el sis de juny del 2012- havien augmentat les denúncies de caràcter administratiu vinculades a aquests àmbits. Aquesta trobada també va servir per planificar i coordinar els dispositius i estratègies de seguretat dels diferents cossos pel que fa a la propera temporada d'estiu.

Des del consistori ressalten que hi ha una "especial predisposició" a la col·laboració i coordinació de tots els cossos de seguretat. La trobada també va servir per plantejar estratègies noves a l'hora d'anticipar-se i donar una resposta legal contundent a aquelles persones que vulguin trencar la convivència pacífica o "lucrar-se" incomplint les normes actuals. A partir d'ara, cada setmana es reuniran les taules de coordinació, amb la presència de tots els cossos policials, que tenen com objectiu millorar la seguretat a Lloret de Mar, corregir deficiències i ajustar-se a les necessitats de la vila.

La nova ordenança de civisme i convivència de Lloret de Mar va néixer arran dels aldarulls que es van produir durant l'estiu del 2011. Amb la voluntat que no es repetissin situacions similars, el consistori va tirar endavant unes normatives reguladores pel que fa a la venda d'alcohol, per exemple. En concret, des del passat estiu es prohibeix passejar pel poble en banyador, oferir promocions de barra lliure, '2x1' o l'oferiment de serveis sexuals a la via pública, entre d'altres coses.