Los Peyotes, Los Tiki Phantoms, The Fuzillis i The Wave Chargers a l'11è FestiSurf

Els concerts canvien d'ubicació i passen a la sala Font del Ferro de Castell d'Aro

La sala Font del Ferro de Castell d'Aro (Baix Empordà) acollirà el 23 de setembre l'onzena edició del FestiSurf Costa Brava i comptarà amb les actuacions de Los Peyotes, Los Tiki Phantoms, The Fuzillis i The Wave Chargers.

Organitzat per l’Associació Arocinema amb el suport de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro, l’entitat fa una aposta per acostar la cultura underground al municipi. L'últim gran festival de l'estiu canvia d'emplaçament sense renunciar al seu format habitual.

Destaca la presència de Los Peyotes. Dues dècades i mitja de trajectòria i un repertori que beu de Sonics, Standells, Seeds, Fuzztones i Mysterians –també de Los Saicos, Los Shakers o Los Gatos-, han fet dels argentins uns referents de ple dret del rock de garatge més urgent i desacomplexat tant a l'Amèrica Llatina com a Europa. Presentaran el seu darrer treball, un "Vírgenes" (2022) amb temes coneguts com "Terrorista de la música" o "La gente es una mierda".

Pel que fa a The Fuzillis, els londinencs interpretaran les més genuïnes essències del rock'n'roll que es facturava ara fa sis dècades al Pacific Northwest dels Estats Units. Presentaran el flamant "Grind a Go Go Volume 2" (2023), una quinzena de pistes gravades a cavall de Londres, Màlaga i Barcelona.

La dosi més pura d'instro surf la serviran enguany Los Tiki Phantoms i The Wave Chargers. Els primers, també vells coneguts del festival, porten gairebé dues dècades abanderant la causa de la música surf al país.

Presentaran "El enigma del tiempo" (2022), i ho faran acabats de tornar d'una gira pels Estats Units. The Wave Chargers, des de París, són un dels noms a l'alça del gènere a l'altre costat dels Pirineus. Amb dos àlbums publicats i escenaris compartits amb gegants com els Flamin' Groovies, es perfilen com la gran descoberta d'aquesta edició.