Més de 2.000 persones han visitat les coves de Serinyà aquest estiu

El 88% de públic és de procedència catalana, un 41% dels quals de Barcelona

El Parc Arqueològic de les Coves Prehistòriques de Serinyà (Pla de l'Estany) ha superat els 2.000 visitants, coincidint amb la reobertura de l’espai durant els mesos de juny, juliol i agost. El gran gruix de persones que han passat per aquest espai ho han fet durant el mes d’agost, en el que les xifres s’han apropat a les 1.400 persones.

Després de l’èxit de l’estiu passat, l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Pla de l’Estany ha repetit la fórmula pel que fa a l’obertura del Parc Arqueològic de les Coves Prehistòriques de Serinyà. Aquest anys, però, a diferència del 2022, s’han ampliat les visites guiades durant tota la setmana, de dimarts a diumenge, un fet que ha tingut una molt bona acollida per part del públic.

Amb tot, el total de visites sumant els caps de setmana de juny, el juliol, l’agost i els dies 1, 2 i 3 de setembre, ha estat de 2.090 persones, de les quals 1.396 han tingut lloc durant l’agost i el cap de setmana de setembre.

Prop del 88% de les persones que durant aquests tres mesos han visitat les coves són de procedència catalana, destacant el 41% provinents de la província de Barcelona i el 44% de les comarques de Girona. Les visites provinents de l’estat espanyol han estat principalment del País Valencià (3,5%) i de les de la resta d’Europa la majoria de turistes han estat els francesos (2,63%) i els holandesos (1,77%).