Centenars de persones participen al primer Vermut Cantat de les Festes del Tura

S'ha volgut recuperar l'esperit dels antics cellers de la ciutat

Centenars de persones han omplert aquest dissabte al migdia el carrer Baix del Tura d'Olot (Garrotxa) en la celebració de la primera edició del Vermut Cantat organitzada per l’AOAPIX. Trenta actes configuren la programació d’aquest quart dia de Festes del Tura, una de les jornades principals pel gruix d’activitats.

Des de primera hora, els més valents i valentes han participat en la XVI Cursa d’orientació Orientura organitzada per l’Agrupament Escolta i Guia Nostra Dona del Tura i Gastant Keks, que cada any ofereixen un repte i prova de caire festiu i familiar.

Posteriorment, l’espectacle de tallers de malabars a la Plaça Major, l’espectacle infantil d’en Pep Puigdemont, el ball dels gegants de Sant Cristòfor i Mas Bernat a la residència del Tura, les Sardanes al Firal, el concurs de pesca juvenil, el Festival de Patinatge Artístic i la Diada castellera de les Festes del Tura han estat algunes de les activitats que han omplert la ciutat fins la tarda.

Pel que fa al Vermut Cantat, aquest és un acte amb l’objectiu de recuperar l’esperit dels antics cellers d’Olot on es menjava i es cantaven cançons de taverna tradicionals de la ciutat. A dos quarts de dotze del migdia, ja han estat moltes les persones que s’han concentrat a la Plaça d’Esteve Ferrer, davant de Sant Esteve.

Des d’aquí, els onze músics de la Banda del Vermut s’han encarregat de guiar i acompanyar els assistents fins al carrer Baix del Tura, on ha començat l’activitat.

Una vintena d’artistes s’han encarregat de personalitzar les botes de vi que han servit de taula per al Vermut Cantat, que ha comptat amb la col·laboració d’entitats i associacions de la ciutat i de moltes olotines i olotins que han omplert del carrer Baix del Tura.

‘El Nardo’, ‘En Pere Sac i Cordes’, ‘El carro de vi’ i ‘L’aigat’ són algunes de les cançons que s’han pogut escoltar i cantar aquest migdia al centre d’Olot gràcies a una activitat de la programació que ha començat amb força.

Pel que fa a la resta del dia la programació de les Festes del Tura ha continuat en el penúltim dia de Festes amb la cercavila infantil, la Batalla de les Flors, el concert de Bia Ferreira i el Correfoc, entre moltes altres activitats.