Girona millora les condicions acústiques de la cuina i el menjador de l’Escola Eiximenis

Els treballs han costat gairebé 30.000 euros

L’Ajuntament de Girona ha millorat les condicions acústiques de la cuina i el menjador de l’Escola Eiximenis. Les obres han permès solucionar la problemàtica d’aquesta zona, ja que la mala acústica i l’alta reverberació de la sala suposava un inconvenient per al correcte desenvolupament del servei de menjador a causa del soroll ambiental que es generava a la sala.

Aquesta és una de les actuacions de millora que el consistori ha dut a terme aquest estiu abans que comences el curs escolar 2023-2024. Els treballs, que han anat a càrrec de l’empresa Construccions Pere Miquel S.A., van començar el 22 de juliol i han finalitzat el 4 de setembre, abans del previst i abans de l’inici del curs escolar. El cost de les obres ha estat de 29.161 euros (IVA inclòs).

"Atendre les peticions de millora de les escoles, que són espais on dia a dia es té cura i s'educa la nostra mainada, és important per iniciar el curs. Seguim treballant perquè els centres educatius municipals siguin llocs segurs i agradables", ha afirmat la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Girona, Queralt Vila.

“Com sempre, tenir enllestides les actuacions previstes per la millora dels centres escolars a l’inici del curs és una responsabilitat i un repte. Per això, estem especialment satisfets de totes les actuacions dutes a terme enguany i especialment de la relativa a la millora de les condicions acústiques del menjador de l’Escola Eiximenis, que permetrà aconseguir una reducció important del soroll que generava la configuració de la sala i que esperem que comporti una millora rellevant a l’hora dels àpats escolars pel que fa al confort ambiental”, ha explicat el regidor d’Urbanisme de Proximitat de l’Ajuntament de Girona, Lluís Martí.

Les obres de millora acústica de l’Escola Eiximenis han consistit en la col·locació de panells absorbents suspesos en vertical al sostre del menjador i l’extradossat d’una divisió interior amb cartó-guix i revestiment de panell absorbent PET.

Alhora s’ha pintat la sala i s’ha aplicat una nova distribució de la il·luminació del menjador per tal d’adaptar-la a les noves característiques de l’espai. S’han canviat els llums per lluminàries LED suspeses, col·locades de manera paral·lela als nous panells absorbents.

A banda d’accions concretes de manteniment i conservació a diferents centres educatius de la ciutat de Girona, aquest estiu també s’han pintat les aules i deferents espais de les escoles bressol Garbí i La Devesa, i de l’Escola Font de la Pólvora, i la façana de l’entrada principal de l’Escola Taialà. A més, a l’Escola Vila-roja la Fundació Girona Est ha pintat la façana del centre.

Alhora, s’ha adequat el mur exterior de l’Escola Montfalgars i la paret exterior de l’Escola Santa Eugènia que dona al carrer del Riu Güell. En aquest centre també s’ha sanejat un mur per poder-hi repintar el mural del projecte Monar’t. Finalment, a l’Escola Font de la Pólvora s’ha adequat el centre per l’increment d’un grup més a infantil 3 (I3), i a l’Escola Bressol L’Olivera també s’han fet adequacions per atendre l’increment de places.