Palafrugell consulta a la ciutadania per elaborar el nou Pla Local d'Habitatge

El consistori ha iniciat un procés participatiu amb sessions dirigides

L’Ajuntament de Palafrugell (Baix Empordà) ha engegat un procés participatiu per a la creació del Pla Local d’Habitatge 2023-2028 (PLH). Amb aquest debat obert a la ciutadania, es pretén aprofundir en la realitat de l’habitatge al municipi així com establir el marc i les línies de treball per als propers sis anys.

A banda d’un enquesta oberta a tothom, que es pot respondre a través de la plataforma Decidim, l’Ajuntament ha organitzat diferents sessions de treball. La sessió principal, oberta a tota la ciutadania, es celebrarà el dimarts 12 de setembre a les 6 de la tarda a la sala d’actes de Can Genís (c/ Progrés, 16).

El PLH és un instrument de coneixement i planificació que ha d'orientar les polítiques municipals d'habitatge els propers 6 anys, amb l'objectiu d'atendre adequadament les necessitats residencials de la població.

En aquesta primera fase de diagnosi, l’anàlisi de les dades ha permès detectar algunes de les principals dificultats en l’accés a l’habitatge, com són:

  • El desequilibri entre l'oferta i la demanda de pisos de lloguer
  • El preu de l'habitatge, tant de lloguer com de compra
  • Les dificultats d'accés a l'habitatge, principalment dels joves, la gent gran i les famílies amb dificultats socioeconòmiques.

Sessions enfocades a diferents col·lectius

Amb la voluntat de treballar amb el màxim possible d’agents implicats, s’han organitzat sessions de treball específiques que permetran conèixer millor la realitat, així com les necessitats de diferents col·lectius especialment vulnerables en matèria d’habitatge. També serviran per recollir aportacions que permetin donar resposta a les diferents realitats.

Així doncs, al llarg de la setmana que ve, es realitzaran sessions amb professionals del món de l’habitatge o entitats socials, entre d’altres. Cal destacar la trobada que es farà amb els joves el proper 14 de setembre a les 6 de la tarda a Can Genís.

Els joves són un dels col·lectius més afectats per l’accés a l’habitatge i és per aquesta raó que es vol fer amb ells una sessió específica que permeti conèixer de primera mà les seves inquietuds i casuístiques.