La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya presentarà un Nadal ''transversal''

L'orquestra interpretarà una nadala inèdita composada per Beth Rodergas

Un Nadal "transversal". Aquesta és la nova proposta de l'orquestra Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. Aquest dimecres s'ha presentat als estudis 44.1 d'Aiguaviva (Gironès) el nou projecte que combina nadales d'arreu del món, arranjades pel director de l'orquestra, Francesc Cassú.

Una proposta que compta amb la col·laboració d'algunes grans veus del país com Elena Gadel, Mariona Escoda, Miki Núñez o Beth Rodergas, que a més cantarà una nadala que ha composat expressament per aquest doble disc.

A banda de l'enregistrament, el plat fort seran els tres concerts que es faran el 24, 25 i 26 de novembre a l'Auditori de Girona i que també serviran per, a banda de donar la benvinguda al Nadal, celebrar els 15 anys de l'orquestra.

La trilogia 'Emociona't' de l'orquestra Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya (SCCC) s'acaba amb el projecte 'The Spirit of Christmas'. Una proposta que representa "un viatge arreu del món a través de les melodies nadalenques".

Un seguit de clàssics d'aquesta època de l'any i que és "la manera perfecta d'acabar la trilogia". "Si alguna cosa emociona és el Nadal i aquestes cançons", explica el director de l'orquestra, Francesc Cassú. Aquest any l'SCCC torna a comptar amb la col·laboració dels solistes Elena Gadel, Miki Núñez, Beth, La Pau i Joan Garrido, que ja han participat en projectes anteriors de la formació, a més de la Polifònica de Puig-reig. A més, aquest any s'hi ha sumat la cantant Mariona Escoda.

Tot plegat es podrà veure els dies 24,25 i 26 de novembre amb tres concerts on més de 140 músics dirigits per Cassús interpretaran nadales d'arreu del món, entre les quals algunes d'Ucraïna, els Estats Units, però també catalanes i de la resta de l'estat. Cassú assenyala que es tracta "d'un repte" perquè l'SCCC comporta haver d'encaixar moltes peces. "Hi ha els músics, hi ha una coral i el solista. És apassionant", assenyala.

Una il·lusió "especial"

A la presentació hi han estat presents cinc dels sis solistes. Tots han coincidit en què els feia especial il·lusió treballar amb l'SCCC, ja que habitualment fan concerts amb quatre o cinc músics. "L'any passat no va poder ser i quan se'm va proposar per aquest de seguida vaig dir que sí", remarca Miki Núñez.

La debutant en el projecte és la guanyadora del programa de TV3 Eufòria, Mariona Escoda, que reconeix que mai ha cantat amb una orquestra amb 140 músics. "És un projecte molt gros i quan m'ho van proposar vaig tenir clar que volia formar-se part", ha assenyalat.

Una nova nadala

El disc i els concerts inclouran entre totes les cançons una nova nadala que s'estrenarà per l'ocasió. Està composada per la cantant Beth Rodergas que serà qui la interpretarà "en principi". El motiu és que l'artista està embarassada i surt de comptes la setmana del concert. "Per poc que pugui hi seré i, si no, gravaré el disc", ha assenyalat.

Rodergas ha reconegut que li fa especial il·lusió poder estrenar la cançó i que la interpresti una orquestra de 140 músics. "Això és genial per a un artista", destaca.

Sobre la Simfònica

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és un projecte únic que combina l’experiència i el coneixement dels mestres de la cobla La Principal de la Bisbal, amb la força i la il·lusió dels joves talents de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

La formació va néixer l’any 2008, impulsada per l’empresa gironina Metalquimia i per la Fundació Metalquimia, com a projecte musical innovador, amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, que unís els instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional i el personalíssim so dels instruments de vent de la cobla.