Girona fa més segur l'entorn de l'escola Marta Mata

Ha tallat un tram del carrer d'Avel·lí i Gener per accedir al parc infantil

L’Ajuntament de Girona ha millorat l’entorn escolar de l’Escola Marta Mata tallant un tram del carrer d’Avel·lí i Gener, “Tísner”. L’objectiu principal és allunyar els vehicles d’aquest entorn per tal de fer-lo més segur, saludable i jugable, ja que, alhora, també s’ha connectat el centre educatiu amb el parc infantil que hi ha a l’altre costat de carrer.

"La transformació urbana de la ciutat també implica avançar cap a un model de mobilitat diferent. Cal fer de Girona una ciutat amable per tots els gironins i gironines, també per als infants, amb espais més segurs i saludables on fer-hi vida", ha afirmat la tinenta d’alcaldia i regidora de Transició Ecològica i Transformació Urbana de l’Ajuntament de Girona, Cristina Andreu.

Per la seva banda, la regidora d’Educació, Queralt Vila, ha exposat que “els entorns escolars segurs i saludables són un benefici per l'aprenentatge i l'autonomia dels infants de Girona. Seguirem treballant amb una mirada educadora i posant el benestar dels infants al centre”.

L’actuació ha consistit en tallar un tram del carrer d'Avel·lí Artís i Gener, "Tísner", per tal de connectar el centre amb el parc infantil, que s’ha renovat recentment. En concret, queda prohibit el trànsit de vehicles pel tram d’aquest vial que va del carrer de Joaquim Riera i Bertran al de Josep Maria Pagès i Vicens. D’aquesta manera, els nens i nenes podran accedir directament des de l’escola al parc infantil d’una forma segura i amena.

La mesura ja està executada i, per tant, a punt pel primer dia d’escola, aquest dimecres dia 6 de setembre. El tall de circulació és permanent i s’ha senyalitzat, de forma temporal, amb elements de formigó. A mitjà termini es buscarà la manera de consolidar la pacificació amb una intervenció urbanística més elaborada.

A més, cal recordar que aquest estiu s’han col·locat baranes a la vorera del carrer de Montjuïc per millorar la seguretat de l’entorn escolar de l’Escola Montjuïc i la llar d’infants Sant Ramon Nonat. Aquestes s’han instal·lat entre la calçada i la vorera per tal de protegir els infants quan entren o surten dels centres educatius.

Està previst que durant aquest curs escolar es millorin més entorns escolars de la ciutat. Des de l’Ajuntament s’estudiarà cas per cas per poder aplicar les mesures més adients.