Platja d'Aro rebrà l'estiu amb un castell de focs

El municipi ofereix els propers tres mesos una proposta de més de 100 activitats

La nit de sant Joan i la Platja Gran de Platja d’Aro s’il·luminaran el proper diumenge 23 de juny amb un castell de focs d’artifici per tal de donar la benvinguda a la temporada l'estiu. La pirotècnia es llençarà des del Cavall Bernat i es podrà observar des de tota la Platja Gran a partir de les onze de la nit i anirà a càrrec de la Pirotecnia Zaragozana.

El mateix dia se celebra la primera edició de la Fira Independentista Estelània a la Plaça del Mil·lenari de Platja d’Aro entre les onze del matí i les dotze de la matinada amb expositors, presentacions de llibres i actuacions musicals, i la reproducció d’una Estelada a partir de l’encesa de 3.000 espelmes (a dos quarts de deu de la nit).

Aquest gran castell de focs d’artifici obre el cicle d’activitats d’estiu al municipi que presenta un programa de més de 100 propostes i desenes més en el marc de les Festes Majors de la Urbanització Dalmau (del 2 al 4 d’agost), Platja d’Aro (del 14 al 18 d’agost) i Castell d’Aro (del 5 al 8 i l’11 de setembre).

Alguns dels actes més destacats de l’estiu són el Festival Nits de Jazz (cada divendres del 12 de juliol al 30 d’agost), el Festival Internacional de Música de S’Agaró (dissabtes o diumenges del 27 de juliol al 12 d’octubre), la Gran Cantada d’Havaneres de Cavall Bernat (dissabte 13 de juliol), el Mercat Medieval de Castell d’Aro (24 i 25 d’agost) o els actes de celebració de la Diada Nacional de Catalunya l’11 de setembre amb la Fira de Dibuix i el mercat de productes alimentaris artesanals elaborats a Catalunya.

A més de totes les activitats anteriors s'hi pot afegir la renovada oferta de visites guiades gratuïtes que enguany inclouen propostes teatralitzades i d’altres especialment dissenyades per al públic familiar, i l’estrena de la  Fira del Col·leccionisme (dissabte 6 de juliol) del FestiSurf Costa Brava (21 de setembre).

Altres propostes són les exposicions d’art al Castell de Benedormiens: Projecte Ermóupoli de Roca Sans (del 6 al 28 de juliol), Goya a Castell d’Aro (del 3 d’agost l’11 de setembre), i l’escultòrica d’Emili Armengol (del 14 de setembre al 20 d’octubre). També hi haurà tres concerts del Festival de Guitarra de Girona i dos de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, sardanes i havaneres, activitats a la biblioteca (tallers infantils, recitals, xerrades d’actualitat i sessions de contes per a infants), propostes esportives (campionats de vòlei platja, korfball platja, waterpolo platja, aquatló, travessia nedant, futbol platja, raids), mercats d’artesania i propostes d’animació al Passeig Marítim, i Mini Club Infantil a la Platja Gran. Ja a les darreries de l’estiu de celebrarà la Botiga la Carrer (dissabte 31 d’agost i diumenge 1 de setembre) i el Retro Motor Platja d’Aro (dissabte 28 de setembre).